Translate

tisdag 28 oktober 2014

Vi vill ju "må så bra"

 
Läste i kvällstidningen  att om man är "deppig" ska man" gå lite tokigt" så blir man glad ,-)))
Tänk hur många ideer som man kan läsa om för att hitta det "glada"
Hur vi försöker hitta välbefinnandet i våra liv.
Antingen om det är att  ha en penna i munnen, för att hjärnan ska tro att vi ler och bara det ska sätta igång en lyckokänsla.
Jag vet att många är lyckliga.
Men vi som behöver lite "pepp"
Kommer jag att anamma det här med lite knäpp gångstil ,-)))
Vi får väl se ,-)
Jag anammar det mesta!
Nu kommer hundarna till stor hjälp, för när man har hund ska man toka sig så man är intressantare än nåt annat kul som hundarna fått span på ,-)))
Jag tror ändå det ligger nåt i det här att släppa loss lite, har ju växt upp med att allt ska vara perfekt!
Det gör ingen lycklig.
Så lite fjanterier gör oss nog lyckligare, eller vad tror ni.
Kommer ni att börja  knäppgå för att må bra? ,-)
Eller har ni tips på nåt annat "tokigt" ,-) som får själen att le.
 

Eller håller vi på "för"  mycket för att hitta "måbrakänslan"? ,-)

9 kommentarer:

 1. Godmorgon! Jag har väl egentligen inget recept eller tips på hur man ska göra för att må bra. Men att skratta mycket är bra för själen sägs det och jag skrattar mycket och därför mår jag bra. Men dagarna som kommer och dagarna som går är ju inte alls lika varandra, så visst har jag mina ups and downs jag med.
  Nu tycker jag att vi ler och skrattar denna tisdag så hjälper det till vill jag tro.
  Ha en goetisdag

  SvaraRadera
 2. Minns när jag jobbade vad jag kunde spexa till det med att göra glada utsprång osv. Nu säger jag ofta; "Vad jag mår bra" när jag är extra lycklig. Så klart att man spexar mera då man har hund och det ser Sokko allt *voff* Bjud på dig själv är ord som jag gillar :-) Ha en busigt kul dag/ kram

  SvaraRadera
 3. Jag har fortfarande barnasinnet kvar, så jag är för det mesta glad och drar mig inte för att spralla till det. Älskar att le åt allt och alla och lyckas för det mesta att få ett leende tillbaka.
  Just nu regnar det hos mig, men jag är på gott humör och skall gå ut och hämta lite granris och fortsätta dekorera ute - det gör mig också glad.
  Kram till dig och ha en riktigt bra dag!

  SvaraRadera
 4. Jag kommer att skylla på dig om någon i min omgivning säger att jag går konstigt. :) Jag kommer nog att ha kvar barnasinnet alltid så jag klarar mig. Men det gäller att ha fantasi och försöka hitta mysiga saker att göra när november väntar runt hörnet. Kram Bosse

  SvaraRadera
 5. Fjanterier och tokerier måste vi ha, för det får oss att skratta och skratta vill vi väl alla. Jag har väldigt lätt till skratt och visst blir det mycket tok ibland även om jag kanske inte går tokigt. När jag läste ditt tidigare inlägg om att prata för sig själv.. då sa jag just till mig själv "skönt att det inte bara är jag" för här är en till som babblar och resonerar för sig själv. Försöker skärpa mig när jag är ute bland folk. då fjantar och babblar vi vidare och mår bra,,, kram kram

  SvaraRadera
 6. :) att göra det en kan för att må bra är både nödvändigt och skönt att tillgå. Men jag har nog gått och blivit lite "allergisk" mot allt detta fokus på må bra metoder till alla tider, som ett universalmedela att ta bort allt som tenderar att vara lessen, känna sig trött osv. I mina tankar är det normalt att ha en svacka då och då :) Roligt att besöka dig!

  SvaraRadera
 7. Den spexiga delen i vår familj står gubben för*ler* Ibland blir jag så trött på alla tokerier, men han har roligt det är huvudsaken. Jag försöker att vara glad utan spex, kanske jag skall testa gångstilen och se om min dag blir annorlunda*ler*
  Ha en fin kväll!
  Kramisar❤❤❤

  SvaraRadera
 8. Vet du jag tycker man ska göra precis som man vill. Blir du glad av att gå lite tokigt, så gör det. Man kan inte tänka på vad andra tänker om en jämt, för tänker och pratar gör de ändå. Livet går så fort att vi inte har tid att bråka och krångla med varann, ju äldre jag blir ju mer förstår jag att det är så.
  Kram på dig.

  SvaraRadera
 9. Börja "gå lite tokigt" tänker jag inte börja med ,-))))
  Men håller med, man ska göra det man vill ,-))))

  SvaraRadera