Translate

lördag 3 januari 2015

Finns Vänner, sånna där riktiga!Vi känner väl alla någon som är så vänligt sinnad och alltid verkar vara så god, bara så där av naturen.
Inte för att dom måste och absolut inga ögontjänare.
Dom kan ju kallas för änglar, "människoänglar"
Men finns dom i verkligheten, dessa människoänglar?!
Det beror ju på hur man tänker, för alla människor har ju någon  mindre bra tanke inom sig, kanske inte ofta, kanske bara en gång.
Men får då en "ängel" det är ju änglar vi pratar om nu, får en ängel ha en ond tanke, faller då inte hela ängelgrejen så att säga.
Måste en ängel hela tiden vara god, självklart anser jag.
Det här är ju trams egentligen, javisst men nu har jag suttit o tänkt på det här.
Vem vill ses som en ängel? Vi är ju människor på gott och ont.
Snäll som en Ängel, det kan vi väl alla vara, ibland.
Men det räcker så.
Nu till något annat, finns det "vänner", ja samma där, alla kan väl vara "vän" till någon . Men hur länge.
Jag hör lite då o då att någon säger, jag trodde "aldrig att just hon "skulle svika!
Men så är det..............vänner sviker lite då o då.
Det kan komma helt oväntat, man fattar inte hur det blev så här, eller man förstår men trodde väl aldrig att "just den" skulle tröttna.
Jag har blivit sviken av en av mina vänner, hon känner nog att hon blev sviken av mig.
Jag säger som dom andra, jag trodde väl aldrig att just hon skulle svika mig.
Det här är en person som jag verkligen gillat som vän.
Men nu kommer vi till den här "ängelgrejen"
Hon har sagt att hon tycker jag är som en ängel. Ja det var förr förstås!
Och en ängel får inte göra fel, det tycker hon jag har gjort.
Så då funkar det ju inte i hennes ögon.
Jag har ställt upp på henne i så många år, väntat på att hon ska klara av att träffas, åkt till henne när hon inte kunnat åka till mig. När hon ville att jag skulle komma,
osv........................
Det var då jag blev som en ängel, som det såklart visade sig att jag inte var.
Nu har jag varit utbränd, inte orkat med något, inte mig själv inte familjen.
Det är då det blev kris, den jag har träffat trots allt och haft kontakt med är just "hon"
Jag har sagt att det är för att jag tycker så mycket om henne som vän som jag har träffat henne lite då o då. När jag har orkat. Tycker själv vi har träffats.
Men jag har ändå träffat henne för lite, enligt henne.
När jag nu ringde i höstas så var hon sur,(hon själv hade inte tid att träffas på hela sommaren, då hon var med sin sambo i deras sommarstuga) man måste orka träffas fick jag höra! Det har vi ju gjort, men inte så ofta som hon hade velat.
Nu skulle hon tänka ............om vi kunde ses något mer, jag skickade julkort det kom inget till mig, så jag förmodar att hon har tänkt klart.
Och hennes födelsedagspresent som jag höll på att leta mig tokig efter i England, nåt som jag visste att hon skulle tycka mycket om, ligger kvar här hos mig, den hade jag tänkt ge henne när vi fikade, fikat som aldrig blev av.
Nu skriver jag inte det här som oj stackars mig, jag hade säkert kunnat handla annorlunda jag med.
Men det här med "vänner" det vet jag inte om jag tror så mycket på, inte när det kommer till kritan.
Jag var fast övertygad om att jag i henne hade en bra vän.
Och det här att "ängelstämpla" människor, gillar jag inte heller.
Många tycker att jag är vänlig, det är jag! Men jag kan väl också vara sur, eller tänka någon elak tanke. Men det verkar som om folk inte tror det.
När jag satt o skrev det här kom en låt upp på radion, som lät så vacker, sätter in den om jag hittar den, tyckte dom sa att den hette Nyårsballongen ,-)


 

12 kommentarer:


 1. Vi är människor och inga änglar. Du verkar ha ställt upp för henne när hon behövde det. När du själv blev utbränt så fick du ingen förståelse av henne. Trist, detta händer hela tiden, jag tycker kvinnor är svåra, de är krävande, manliga kompisar är mycket mer raka och ärliga och långt ifrån så krävande.....Du verkar ha väninnekompetens. Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det ,-)
   Ja kvinnor kan vara krävande, Ok jag får väl skylla mig lite själv, men jag tyckte jag ställde upp så mycket jag orkade.
   Kanske har du rätt i att manliga vänner är bättre .-)
   Tycker jag hör många som råkar ut för samma.

   Radera
 2. Jag förstår din känsla för det här med vänner. Jag råkade ut för något liknande o när jag ifrågasatte en del saker o även hur vår vänskap skulle kunna fortsätta pga av de sakerna så fick jag iskallt svar. Det var jag som valt bort henne för den hon var...hon skulle inte ändra på något eller förklara något. Medan jag hade hoppats på att vår vänskap var viktigare än att bara se till sitt eget bästa. År har gått sen dess men jag glömmer inte den dagen eller de bra sidor hon hade, men hon var int beredd på att jag skulle ifrågasätta o tog till flykt istället för att reda ut. Synd på så många års vänskap. Men du.... Du är allafall min bloggvän! Och vän på vårt speciella sätt. Dig tänker jag då inte glömma eller försumma frivilligt!! Du härliga ärliga tokiga människa! Kramar i massor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är synd på så många års vänskap.
   Du är en härlig bloggvän ,-)))
   Du är själv så tokrolig, och får mig att skratta och också bli riktigt ledsen, du delar med dig så mycket.
   STOR KRAAAM ,-)

   Radera
 3. Det gör vansinnigt ont att bli sviken av en vän. Jag förlorade en vän i början av förra året och det värsta var att hon inte ens försökte kommunicera det med mig öga mot öga först, utan bara skrev i sin blogg att hon bla städat ut allt som påminde om mig osv... Hela situationen var så märklig men jag tror att det handlade om att hon ansåg att jag hört av mig för sällan.... Vi hade varit vänner i många år.... jag ställde upp för henne på flera olika sätt många gånger som man gör för vänner, och hon var en god vän, vi hade jätteroligt och mysigt tillsammans när vi träffades.

  Det gjorde så ont och hela situationen var så märklig när hon sa upp kontakten på ett sådant sätt....jag har fortfarande inte fattat riktigt vad som hände....
  så jag kan ana att du går igenom.

  Åter till frågan, änglar. Vad och hur är en ängel? Vet vi det? Frågorna är många. Jag tänker att det finns änglagärningar... och när vi tycker om människor händer det att vi liknar de vid änglar därför att vår föreställning är att en ängel är godheten själv.

  Stor styrkekram och massor av ljus till dig!
  Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du blev ledsen och chockad måste du ha blivit.
   Ibland blir man verkligen överraskad!
   Jo , jag tror på änglar, andar.
   Visst är det så att vi kallar människor änglar för att dom gör änglalika saker, för en ängel är ju god ,-)
   Det var lite tillspetsat av mig ,-)
   För vissa sätter en i fack och när man till slut inte håller måttet som dom tycker, då blir det avsked på grått papper, vissa som brukar vara lite småelaka dom klarar sig bättre, för dom är ju sånna, men om man anses så vänlig så helt plötsligt klarar man inte förväntningarna så är det "bort med dig"
   Tack för din berättelse!

   Radera
 4. Detta är inte en vän, punkt slut. Sedan så är det så här att man utvecklas åt olika håll och då växer man även ifrån sin vän/vänner. En del människor är väldiga egon och har fastnat i den rollen och kan inte se utanför sin bubbla. En mänsklig ängel är en människa med fel och brister så klart för annars så vore hen en riktig ängel *ler* När det gäller så prövas vännen och det är ett verkligen sant ordspråk. Har läst att man utbyter erfarenheter av varandra och när det är klart så bryts kedjan. Det är då man ska tacka för det man har fått och bara försöka se det goda som har varit /kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då var det nog dags att kedjan bröts, för jag orkar inte ha hennes tjat om att vi skulle träffas mer, även om jag verkligen gillar henne ,-)
   Då var det dags för oss båda, låter bra.
   Håller med om änglar ,-))

   Radera
  2. Precis så ... rätt tänkt *bravo* /kram

   Radera
 5. Jag håller med om en del kommentarer ovan. Men skulle vilja säga det så här. Även om man tycker väldigt mycket om en person och kallar hen en nära vän, så kan man nog inte tycka helhjärtat. Vi är olika, vissa saker som man gör eller säger kan inte alla hålla med om. Man växer och utvecklas på oika sätt och olika håll. Man kan ju till och med förändras som person och helt enkelt växa ifrån varandra. Man får olika perspektiv till varandra och ser kanske inte varandra likadant som man gjorde förr. Likadant är det ju med man/kvinnarelationer. Det finns ju massor av exempel på (jag är ett) hur man går vidare i livet och träffar en ny partner att leva med. Detta är ju förändringens tid, och det där med änglar har jag väl inte funderat på så mycket, men jag tror inte att man kan vara en "snäll" ängel alltid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att man mycket väl kan växa ifrån varann, och då är det bättre att avsluta.
   Den här vännen sa själv att hon var missnöjd med att vi träffades för sälen, man MÅSTE orka, sa hon i sista telefonsamtalet.
   Jag orkar inte längre med allt.
   Så då är det bättre att hon hittar någon som orkar.

   Radera
 6. Det är nog bäst att du släpper tanken om " denna vän " för någon vän är inte personen!
  Tycker det verkar vara en energisugare, och det skall du inte ha som vän.
  Änglar är nog inte alltid snälla, men kanske inte lika onda som vissa personer kan vara.
  Ha en fin dag!
  Kramisar❤❤❤

  SvaraRadera