Translate

måndag 23 februari 2015

Är känslan enbart positiv?


"Längtan" ja det kan vara en knepig känsla, lycka, förväntan, men också en känsla av otålighet.
Att "längta" kan vara himla jobbigt.
Jag som är spontan tycker det är olidligt ,-))))
Jag är van att "längta" eftersom gubben och jag kom från olika länder, men har nog blivit sämre på att hantera "längtan" nu ,-)))
Är ni andra bra på att "längta" en mer "positiv" eller är det en mer "negativ" känsla för er .-))

9 kommentarer:

 1. För mig är det nästan till hundra procent ett positivt ord när det gäller mig själv. Sedan kan det vara sorgligt när det gäller andra som längtat efter personer, saker som aldrig kommer att dyka upp. Jag tycker att processen med att längta efter saker är en stor del av nöjet. Ex. att det ska bli vår, en beställd semesterresa m.m. Men det får aldrig ta så stor plats att man inte ser det lilla i det stora. Vardagen man lever i. Nutid. Jag tycker det är sorgligt när personer rusar ifrån den. Det föds något slags rotlöshet om det blir en dålig vana. För ett barn kan längtan bli som en synonym till något negativt när tidsuppfattningen och tålamodet inte är fullt utvecklat. Där vi bodde tidigare fanns ett hus som antagligen hette "Längtan". En fin skylt på sommarhuset. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det ska vara något att se fram emot och ändå vara kvar i nuet.
   Men nu längtar jag så mycket att jag har svårt att njuta av här och nu för första gången ,-)
   det har blivit för mig en otålighetslängtan ,-)

   Radera

 2. Längtan är positiv så länge den inte tar över att samtidigt vara i nuet, gör den det så blir det nästan till att vänta och att vänta det skapar lätt otålighet och i sin tur övergår till något annat....

  Hoppas att du snart får det du längtar efter (helst igår) :-)

  Kramen ♥

  SvaraRadera
 3. Nog är det i grunden positivt att få längta efter någonting. Det värsta måste vara att inte ha någonting att längta efter. Så är det när man är deprimerad, man tappar all längtan, ingenting ger glädje.

  SvaraRadera
 4. Jag tror och känner nog längtan som en positiv känsla. Men längtan kan ju vara jobbig åxo. Man kan känna otålighet och rastlöshet och då blir det negativt. Man längtar så det blir jobbigt. Men gör man det......längtar så det blir jobbigt då glömmer man att leva i nuet. Man kastar bort tid på en negativ längtanskänsla.
  Just nu läääääääängtar jag till en skön varm vår och sommar. Jag längtar till min semester. Men den kommer, och jag tänker inte kasta bort nuet för det. Men det är skönt trots allt att längta till något som man till slut får. Vilka lycka det blir då.

  Kramkram min vän.

  SvaraRadera
 5. Längta är ett positivt ord för mig också. Hade vi inte ordet längtan så skulle det vara tråkigt. Ha en bra dag/ kram

  SvaraRadera
 6. Längtan är för mig positivt. Längtan efter sol och sommar, efter kärleken igen, efter mina barn och barnbarn, efter...

  Sen kan det vara med en sorgsen underton, längtan efter min bortgångne man, men jag hanterar det bättre nu.

  Just nu längtar jag efter ett eget liv, om/när jag kan ha fått ge det jag vill, så att en annan människa mår bättre.

  Stort ord.
  Kram, Gerd <3

  SvaraRadera
 7. Längtan... ja det kan nästan betyda detsamma som mitt ord "saknad" som jag skrev igår. Men längtan är mycket mer positivt tänker jag. Längtan efter att nå sitt mål kanske... längtan tills mammas hallon i stugan mognat så jag kan plocka (läs äta upp) dem åt henne. ;)) Längtan kanske ofta slutar positivt allafall när jag tänker på saken. Som jag nu... längtar efter att slippa min förkylning... så positivt det blir sen då! ;) Gillar verkligen dina ord här! De ser så exklusiva ut mot den svarta bakgrunden. Svart och guld, som mina tavlor med heliga texter här hemma. :) Kramisar!

  SvaraRadera
 8. Hej Primrose, längtan för mig kan vara så positiv att det nästan kan göra lite ont. Ibland säger jag till min make att jag har ont i magen bara jag tänker på vad som ska hända. Då säger han...Men tänk inte på det mer då...??? Men hur kan man inte tänka på något som man längtar efter? Karlar funkar inte som vi kvinnor... Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera