Translate

lördag 25 april 2015

Håll utkik efter Ormar


Med den underbara Våren kommer ju ormarna fram, tyvärr.
Huggormar finns ju lite varstans.
Jag brukar hålla utkik framför hundarna, men säker kan man ju aldrig vara. en väns hund ligger nu inlagd och är riktigt dålig efter ett huggormsbett!
Hoppas nu det går vägen och hunden överlever.
Så håll ett extra vakande öga!


 
Om hunden blivit biten, bär hunden, den ska vara i stillhet, sök vård snarast.
Allvarligast om hunden blir biten i frambenen, tassarna. 

11 kommentarer:


 1. Var du tvungen att påminna mig? :-)))) Kramis ♥

  SvaraRadera
 2. Stackars hund. Jag har nästan ormfobi. kanske bäst om hunden bär mig när vi kommer till farliga partier. Ormar, fästingar och mygg. Tre onda ting jag klarar mig utan. Helgkram Bosse

  SvaraRadera
 3. Alltid är det otrevliga varelser ute när våren är här, fästingar och mördarsniglar tycks det bli gott om också. Det lurar faror lite varstans :-)
  Önskar dig en fin söndag !

  SvaraRadera
 4. Ormar ja...huffa... jag har redan mött två i år - visserligen räknas de till ödlor men ändå. (kopparorm) Jag har tänkt en del på mina sommarpromenader och att det finns gott om orm på just den vägen till min favoritsten...tänkte faktiskt på att min blivande hund befinner sig i farozonen där då så jag ska nog hitta alternativplatser tror jag.
  Fästingar också,... hur ska stackars hund klara sig att inte få dem som gäster i sin täta tjocka päls.. Usch det blir ett rent elände tror jag som får ha storgranskning av hund varje dag flera gånger om.
  KRaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!! Läs mitt senaste inlägg om telefonskojare!!! varning!

  SvaraRadera
 5. Vilket slingrande ormigt inlägg. Känns som det kryper på mig nu.
  Men din lilla målning var söt. En gullesöt orm. Om man skulle möta såna söta ormar i naturen då skulle jag vilja möta dem jämt.

  GladKram från mig.

  SvaraRadera
 6. Jag hade alltid med mig tabletter när jag var i skogen med labbarna ifall de skulle bli bitna. De spårade vilt och människor, då var nosen ofta på marken. Otäckt med alla krypen som finns.
  Ha en fin söndag!
  Kramisar<3<3<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tabletter vill inte veterinärerna ge till hundarna längre. Det var annars en trygghet att ha med. I Finland så går det visst att köpa tabletter/ kram

   Radera
 7. Jag minns en hund från barndomen som blev biten i nosen...som svullade upp något kollosalt... det blev skutresa till veterinären. Men allt slutade väl, hunden blev helt återställd och inte ens rädd för ormar... märkligt nog

  Kram och ha en fin måndag!

  SvaraRadera
 8. Vi har bara huggormar uppe hos oss men jag talar med dem varje år och ber dem hålla sig från Sokko och oss vid torpet. Om det hjälper ... hoppas det ;.)
  En hund blev biten i nosen vid vårt torp för flera år sedan. Den hunden låg inne hos veterinärkliniken i två dygn. När hon fick komma hem så var hon ännu svullen men mindre. Gillar inte dessa djur ... de kan vara där ingen går eller hur? /kram

  SvaraRadera
 9. Uscha,detta är inte kul.Har ju själv fått en hund biten av huggorm.
  Längesen jag kikade in hos dig,hoppas allt är bra och att du har soliga dagar med värme.
  Ha det gott / kram <3

  SvaraRadera