Translate

fredag 17 april 2015

Mysteriet med Vår jättekloka MopsSka berätta något som jag tycker är ett mysterium, så LÄS NOGA om du vill kommentera någon synpunkt på det här. ,-))
En mops, grannarna tyckte att en mops är väl ingen hund, många såg över huvudet på honom, han såg ut som en "volta"dammsugare skojade någon ,-)
I våra ögon var han världens vackraste ,-) men skulle det visa sig oerhört klok!
Vi tog vår ryggsäck då och då och fikade ute, vi gick i skogen, eller var som helst. Våra mopsar fick ju fika med oss dom också. Vår äldsta, vår gula mops satt och tittade när vi packade ryggsäcken.
Men vi fikade inte med en gång, vi gick runt först ett tag, sen skulle vi fika............det var då vår mops "letade" efter en sittplats åt gubben och mig ,-) Han sprang upp en bit i skogsbrynet titta runt efter en "sten" vi BÅDA KUNDE SITTA PÅ, som inte lutade, utan som vi satt bekvämt på, det kunde ta sin tid innan han hittade något som han tyckte passade, han såg en sten eller stor stubbe, sprang dit och runt den, var den inte bra nog fortsatte han sitt letandes, det här utan att vi sa något om att han skulle leta! Och hur kunde han veta om vi båda fick plats, han var en liten mops.
Till slut fann han den bästa fikaplatsen, då satte han sig. Vi satt alltid bra, vi båda fick alltid plats, satt bra med benen, aldrig för högt eller lågt., inte snett eller obekvämt, så här gjorde han alltid år efter år. Ibland blev det ett upphöjt brunnslock han valde ,-)
Skulle vi fika ute, där det fanns bord redan uppställda, sprang han fram utan att vi sa något, sprang runt alla borden och valde ALLTID det bord med finaste utsikten! Han missade aldrig en enda gång!
Vår andra mops, han brydde sig aldrig, vi har haft andra raser efter vår första hund, och fikat ute, men det är aldrig någon av dom som brytt sig om var vi sitter, bara dom får fika ,-)))
Så vi pratar fortfarande om hur han valde med omsorg, fast han säkert kände korvbiten i ryggsäcken, han tog tid på sig, men HUR kunde han alltid välja rätt, hur kunde han veta att både gubben och jag satt bekvämt! Sånt brukar väl inte en hund bry sig om eller ens förstå!
Det är ett mysterium!
Så Pom du vår härliga mops, vi minns dig med stor glädje och förundran ,-)


 

14 kommentarer:

 1. Hundar är underbara individer. Kloka och förstående så att inga ord räcker till. Dessutom är ingen hund den andra lik *sant*
  Tack för denna underbara historia och den kommer att etsa sig fast i mitt minne läääänge!
  Odi (hunden före Sokko) han satte upp sin tass och slog lite försiktigt mellan mina skulderblad så att jag skulle flytta mig i sängen så att han rymdes. Det hade han lärt sig själv! Ha en bra dag/ kram

  SvaraRadera

 2. En sådan härlig berättelse. :-) Ni lyckades från början snappa upp att Pom ville hjälpa er att hitta fina sittplatser, han blev glad att ni förstod och att ni var tacksamma över hans hjälp.
  Många hundar gör liknande saker men oftast märker inte husse eller matte detta, tyvärr... Kram på dig ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundar är vansinnigt kloka ,-)))

   Radera
 3. Tror att många hundar har en känslighet och medkänsla som vi människor inte kan förstå.
  Roligt att läsa om dina fina mopsar.
  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken hund - vilken matte och husse - en solskenshistoria! Kärlek .. mops
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja livet med honom var "soligt" ,-)

   Radera
 5. Hundar är fantastiska. Sen kan det skilja.
  Storleken har ingen betydelse, många gånger är en liten hund klokare. Så fin kärleksull mops!!!

  Min yngsta dotters och mans hund har de lärt, att om han springer lös och lite för dem när de går på skogsvägen, så stannar någon, då stannar han också, vänder sig om och kommer och sitter fot.
  Oerhört förnämligt om det skulle hända något med husse eller matte. Då kommer han, vovven.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var bra att lära ,-)
   Hundar tänker nog, smarta är dom ,-)

   Radera
 6. Underbar Mops<3
  Han visste precis hur ni ville ha det och även hur han ville att er fikastund tillsammans skulle vara.
  Djuren är underbara!
  Ha en fin kväll!
  Kramisar<3<3<3

  SvaraRadera
 7. Hm börjar snart tro att du tar bort mina kommentarer för att jag ska bli tvungen att skriva två gånger... för det kan ju aaaaaaldrig vara för att jag försökte skriva från Ipad igen fastän jag vet att det går uselt bra med det.
  Men jag skrev att hunden er var klok som en bok! Smart som bara den. Hoppas att han har det bra där han är nu med perfekt utsikt och sittplats så han kan spana in er alla dagar. ;) Kramar på den sena fredagskvällen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du påstår min käre Watson att du försöker kommentera här hos mig ??!!!
   Ha haha
   Såklart du har, men varför det krånglar har jag ingen aning om !!! ,-)

   Radera
 8. Jag blir riktigt rörd.... underbara lilla, kloka Mops :)
  Morgonkram från Hean

  SvaraRadera