Translate

torsdag 20 augusti 2015

IrriterandeNär jag samlade ihop smutstvätten idag så går ju tankarna lite hit o dit, kom då på något jag bara snuddat vid förut, det är när man möter en vän bekant ute och står och pratar så kommer det någon annan förbi, ställer sig o lyssnar eller börjar prata med den person man själv står och pratar med, alltså tar över ett pågående samtal mellan två andra.
Det tycker jag är ohyfs!
Jag säger inget.
Men nu har det hänt så många gånger att jag undrar , är det bara jag som tycker att man inte ska göra så, eller tycker ni att det är fritt fram att stanna och lyssna, och ibland bara ta över samtalet så det blir jag "ni" som står där och lyssnar?

Har precis läst upp det här för gubben och han säger att det ofta händer honom själv på hans jobb att någon annan bara hoppar in och tar över ett pågående samtal, händer det er eller är du en som bara avbryter? ,-)

8 kommentarer:


 1. Jag har nog varit med om detta någon gång, håller med att man tar inte över samtalet, fy med dom som har dessa olater. ☺

  Kramen ♥

  SvaraRadera
 2. Jodå, det finns allt de som tar över samtalet.
  Då blir det ju genast ett diskussionsforum i stället för ett samtal två emellan.
  Kram <3

  SvaraRadera
 3. Igenkännande. Om det inte funkar att "ta sig in i samtalet igen" så går jag och säger till den jag pratar med vi fortsätter prata vid annat tillfället.
  Ha en fin dag kram ;)

  SvaraRadera
 4. Tänker och tänker och ...
  Känner man inte av stämningen om det är lämpligt att stanna och prata? Stannar någon person så kanske hela samtalet avbryts eller ... Tove sa nog det som stämmer in bäst på mig själv *ler*
  Kollar alltid om du svarar på mina ord ... bara så du vet :-)
  /kram

  SvaraRadera
 5. Jag är ingen som stannar upp när 2 personer står och pratar. Men hälsar när jag går förbi.
  Det händer ganska ofta att någon bryter sig in i samtal. Jag tycker det är ohyvs att göra så. Men om man blir inbjuden till samtalet, tycker jag det är OK att stanna.
  Ha en fin dag!
  Kramisar<3<3<3

  SvaraRadera
 6. Hej :)
  Trevlig blogg du har!
  Jag är med om det varje dag på jobbet.
  Har speciellt en tjej som kanske inte alltid börjar prata.
  Men däremot kommer och ställer sig jätte nära och lyssnar.
  Även fast det kan vara något privat mellan två stycken.
  Jätte jobbigt.
  Ska lösa vidare nu på din blogg.
  Var bara tvungen att kommentera först! :)
  Trevlig fredagskväll till dig! :)

  SvaraRadera
 7. jo jag tycker nog det är ohyfsat att göra så, en sak är ju att stanna och delta i samtalet men ta över ...näääe inte ok och ja tyvärr något som händer alltför ofta för min del också, allra helst på jobbet där det verkar som folk behöver "tränga sig igenom" för att de tror att de inte "syns" tillräckligt annars. Eller ja... det kanske inte alls är så men jag upplever det så. kraaaam

  SvaraRadera
 8. Detta är OHYFFS ! så oförskämt och trist, lika så att den anda man talar med avbryter den som pratar och bara pladdrar på om sitt.
  Kram vännen.

  SvaraRadera