Translate

lördag 22 juli 2017

Tvättade fönster, torka med tidningspapperHar idag tvättat fönster på landet ,-)
Mycket roligare när vi väntar besök......som ska bo där ute.
Då vill man ju göra fint!
Har läst så många tips att efter man tvättat fönstret ska man torka fönsterrutan med tidningspapper.
Det gjorde vi idag, vilket kanontips, rutan blev så ren och fin, använder man skrapa blir det flammigt, alla fall för oss!
För det har blivit full fart på gubben o mig, vi ska få besök och dom vill bo på sommarstället, så nu städas det ,-)
Alla fönster insidan o utsidan och skuras mellan fönstren, rena gardiner, klipper gräs..............fixar o donar, det är mycket som ska göras.
Den yngsta hunden är på bushumör, snor borstar och trasor, springer iväg med dom ,-)
Så jag har inte haft så mycket tid för bloggen ,-)

Kul att någon vill bo där ,-))

6 kommentarer:

 1. Tvätta fönster med tidningspapper brukar min mamma också göra. Resultatet blir bra men jag tycker att det är jobbig och så får man fullt med trycksvärta på händerna. Jag använder fönsterskrapan men det blir ju förstås inte alltid lika bra. Men är enklare för handlederna.
  En sak är säker: Det känns alltid bra med rena och fina fönster. Man ser ju så himla bra UT!

  Kram och fortsatt fin dag!
  Christina

  SvaraRadera
 2. Sedan många, många år sedan putsar jag fönster med endast vatten och tidningspapper. Ja, jag tvättar av fönster med en tygtrasa och vatten. Torkar sedan rent med tidningspapper. Litet tyngre än många andra sätt, men blir alltid nöjd. Bra tips du fått, med andra ord... :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har läst om det tipset men aldrig testat. Kanske dags nu för våra fönster är inte vackra...

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag blev tipsad om en trasa som finns att köpa för 10:- på Dollarstore. Märket heter Frida, en mikrofiberduk, bara vatten. Den är helt fantastisk så nu använder jag inget annat till mina fönster. Jättebra att tvätta bilens fönster invändigt också...

  SvaraRadera
 5. Maken tar hand om våra fönster och oftast blir det tidningspapper där också. Och rent blir det, inga ränder. Kul att ni också lyckades med detta gamla knep.
  Vad trevligt med gäster som kommer och vill bo hos er på landet, men en del att få ordning på blir det ju. Och jag kan förstå att pigga hundar inte alltid är det enklaste i sammanhanget. Har nu i några dagar haft dotterns labrador på besök, men han kan inte gå lös i stan utan får foga sig i selen, men det har gått bra. Han får inte heller bada för mig, för jag är rädd han inte kommer upp igen.
  Men mysigt är det med honom här.
  Kram från mig och trevlig ny vecka.

  SvaraRadera
 6. Vilket spännande tips. Måste det vara en speciell tidning? Jag vill inte offra någon gammal Fantomen eller Kalle Anka. :)
  Kram Bosse

  SvaraRadera