Translate

torsdag 7 september 2017

Sandkaka, ett annorlunda recept ,-) vårt eget kan man säga!


Resultatet blev väl inte som väntat, vi glömde några matskedar konjak, eller så var det fel form på formen ,-)
Vi hade en sandkaka i ugnen ,-)


Vårt recept är enkelt, en stor plåt med bara sand!
Vi hade ju köpt sandlådesand till kaktusen, hoppas den duger............den skulle stå i BARA fin sand till den hoppfullt för nya rötter!
Nu hade vi köpt sanden i en påse.....och såklart var den väldigt fuktig, något vi inte tänkt på, så in i ugnen med sanden, rörde runt och in igen.
Nu på morgonen var den torr och fin.
Så nu står den betydligt kortare kaktusen som fortfarande är otroligt vacker i fönstret, nu ska vi se om den akuta räddningsinsatsen hjälpte!

Hoppas hoppas!
Nej jag har inte berättat för den förre ägaren ännu! OM  det lyckas och kaktusen blir fin och stark, då berättar jag.

Till dig som letade på nätet efter ett bra recept på riktig sandkaka  och hamnade på min sida så kommer det receptet här ,-)

Från  "Sköna hem"

Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
2,5 dl potatismjöl
0,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl socker
2-3 msk konjak

Gör så här
Smöra och bröa en ugnsform gärna kransform med hål i mitten
Värm ugnen till 175g
I en stor skål rörs smöret varmt och mjukt..
Häll i potatismjöl, mjöl och bakpulver och rör ihop till en smet.
I en annan bunke vispas ägg och socker till en luftig smet (som äggtoddy)
Vispas helst med elvisp för att få det fluffigt.
Vänd i äggsmeten i smör och mjölblandningen i omgångar och rör ihop mellan varven
Häll smeten i bakformen och grädda i mitten av ugnen i 40-50 minuter
Låt svalna i formen och vänd