Translate

tisdag 29 augusti 2017

Kvinnan


Nu har vi varit där, men jag kände att jag inte ville gå in, men  jag ville se "henne".. Så vi stod i trappuppgången, visste vilken tid hon skulle komma, och på minuten kom hon.
Hon gjorde inte som alla andra som låser upp mammas lås med mobilen, där kan man i efterhand kolla när personen gick in och när den gick ut. Utan hon ringde bara på dörrklockan, mamma öppnade och sa hej.
Sen var hon kvar i ungefär 50 minuter.Den tid hon ska vara hos mamma som bara behöver hjälp att värma upp en rätt som tar omk 5 minuter , har hon arbetstid hos mamma i 25 min. Mamma säger att hon är där länge.....det stämde.
Så hon tar nog sin lunchrast där hos mamma. Varför hon inte "klockar in den tiden på mobilen som öppnar dörren vet jag inte)

När jag var hos mamma igår så frågade jag allmänt...........vad pratar ni om?
Inget speciellt sa mamma.
Är hon gift? Har hon barn?
Mamma visste inte..............nej hon berättar inget alls om sig själv ..........ibland pratar vi lite allmänt ibland sitter vi tysta bara sa mamma, men vi trivs SÅ bra tillsammans.

Varför en kvinna i 50 års åldern väljer att ha sina lunchraster med mamma vet jag inte..............men funderar.
Sitter med mamma så länge...........och aldrig berättar om sig själv, ......................
Ja det var vad jag fick ut.

Nu kan jag tänka mig att gå in någon gång när hon är där.................nu när jag vet hur hon ser ut och hon vet inte hur vi ser ut ,-)
Låter detta helt normalt för dig som läser.
Jag vill ju inte förstöra för min mamma så att hon ätit där struntar jag, jag vill hellre ha en lycklig mamma. ,-) Det är viktigare för mig.
Men ringer det en varningsklocka ...........om det andra jag skrev, om!? Så skriva gärna vad:
Jag tycker det är konstigt att hon inte "klockar" in tiden hon kommer!?
Och att hon om dom nu trivs så bra ihop inte berättar något om sig själv............

Så jag gick alltså inte in.............sen åkte gubben o jag o fikade ,-)


12 kommentarer:

 1. Nej, det låter inte helt okej. Ska dörren öppnas på ett visst sätt och tiden klockas in så ska all personal göra på samma sätt. Jag tycker ni ska åka dit igen och ringa på när hon har gått in. Skadar nog inte att titta lite närmare på henne. Man vill vara säker på att det är ok för det är ett stort förtroende att släppa in "främmande människor" i sin lägenhet. Det är ju viktigt också för dig att känna dig trygg med personalen som hjälper din mamma.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nästa gång får vi gå in!
   Det känns konstigt för har hon inget att dölja är det väl bara att gå in med telefonen som de andra, och att hon inte pratar något om sig själv....vi ska kolla mer!

   Radera
 2. Det där låter inte normalt. Är kvinnan verkligen i hemtjänsten? Och vad har kvinnan för utbyte, om de knappt pratar med varandra? Man vet aldrig uppsåt.
  Vore jag du, skulle jag ringa på när hon är där hos din mamma, finns ju inget som förbjuder det. Så ser du själv och märker.
  Nu är jag en misstänksam person mot okända, släpper inte in någon, när jag bor själv här, men det är jag, det.
  Hoppas det löser sig, ni ska ju må bra, allihop.
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska gå in nästa gång, hon har hemtjänstens kläder och mamma har ju hjälp den tiden det är bara hon som kommer....men det känns konstigt.. vi får kolla upp henne närmare och absolut gå dit när hon är där!

   Radera
 3. Konstigt att hon inte klockar in sig som hon bör göra!! Märkligt är ju också att hon har så gott om tid och stannar längre än den tid som är schemalagd... Hemtjänstpersonal brukar ju få springa benen av sig för att hinna med alla besök! Tycker det låter konstigt detta...dessutom stannar länge men ändå inte säger något om sig själv, det brukar man väl ändå kunna göra vid ett alldagligt samtal med en nyfunnen vän som dessutom bjuder på lunch...
  Hoppas allt är som det ska!!
  Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mamma sa bestämt idag efter jag ringt när hon gått fast jag inte pratat så mycket om maten att idag har hon inte ätit! Det upprepade hon flera gånger utan att jag ens frågade. Konstigt att dom blivit sånna vänner på så kort tid och att kvinnan är hos mamma så mycket och precis utan att berätta om sig själv, mamma säger bara att hon är underbar!
   Det låter inte rätt, om det är OK varför klockar hon inte in sig!?

   Radera
 4. Du får inte skria sådana här spännande saker för jag går direkt igång och vill veta mer. Börjar fantisera om olika orsaker och får lust att skriva en berättelse om detta. Samtidigt förstår en sida av mig, jo jag har en sådan sida, att detta är allvar för dig. Jag tycker det verkar så mysko. Eller är din mamma supertrevlig att vara hos och därför förlägger hon sin matrast dit. Jag hade gjort som du gjorde. Spionerat och letat efter den riktiga sanningen. Bosse Fantasisson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad jag ska tro........
   Har börjat vakna på nätterna, mamma har alltid varit en ensam varg och aldrig gillat att ha människor i sitt hem........så skriv fortsättningen du Bosse så slipper jag grubbla ,-))
   Vi ska kolla upp det här gubben och jag.
   Om "hon" har något motiv eller inte.
   Vi kan ju inte säga något till chefen heller.......om hon nu bara är trevlig.Men jag tänker inte ge mig förrän jag vet mer!

   Radera
 5. Låter lite obehagligt, men kan ju även vara som Bosse säger. Hoppas på det bästa, men kolla verkligen upp det.
  Lycka till kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas vi oroar oss i onödan, men kolla upp det tänker vi göra

   Radera
 6. Lite märkligt känns det och en fundering om varför hon inte klockar in besöken. Nästa gång får ni gå in .
  Kanske kan det var idé äben att höra med arbetsgivaren hur set ska vara detta med "klockning".
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du nu vet gick vi in ,-)
   Det är underligt att hon inte går in med deras telefon när alla de andra gör det.
   Vi kan ju se spöken mitt på ljusa dagen, det hoppas vi, men vi kollar upp det här.

   Radera