Translate

torsdag 30 april 2020

Det ordnar sig, det gör det ju alltid!



Lånad gratis bild https://pixabay.com


De orden, " det ordnar sig, det gör det ju alltid"
Säger min mamma ofta..

Det konstigaste är att jag i hela mitt liv alltid uppfattat min mamma som negativ! Hon sa aldrig ...JA
utan alltid NEJ, det gick inte att få henne att ändra sig. Det är möjligt att det ringer en svag klocka, att jag hört de orden förut, men på grund av hennes enda ord NEJ, har det inte riktigt fått fäste i minnet.
När hon säger det nu...det ordnar sig, det gör det ju alltid, blir jag varm om hjärtat och känner, "lilla mamma" var tapper du är.

När mamma berättar nu om sin barndom, var hon av 8 syskon (  den som alltid ansågs svagast!) För att mamma var så smal.

Du kommer att alltid bo hemma, du kommer inte att gifta dig sa min mormor alltid.
Du är så klen fick mamma höra.
Min pappa fick skäll när de väntade mig, det kommer aldrig E att orka med, skällde min mormor.
Vad hon fick allt det härifrån vet inte jag.

Min mamma fick extra förmåner som barn, de var fattiga, men mamma fick bananer när de andra inte fick, med orden E är så klen!
Mamma fick en vandrande pinne . ,-) Ingen annan fick något djur..eller insekt ,-)
Min mamma gillade inte de stickade strumporna för de kliade, då erbjöd sig en av hennes systrar att ha strumporna tills de slutade klia, då fick mamma dom ,-)

Mamma säger själv att hon var riktigt bortskämd som barn.

Klen visade det sig att mamma inte var, hon är den som är och har varit piggast nu när hon är gammal.Den starkaste av syskonen.

Kanske...det var den vandrade pinnen, bananerna, och att slippa kliande strumpor ,-)))

Och mitt i det negativa, alltid tänka " det ordnar sig, det gör det ju alltid"

,-)))



5 kommentarer:

  1. Det är inte helt ovanligt att magra och tunna personer är väldigt seniga och starka. Det stämmer i alla fall på din mamma. Kanske var det bananerna eller så hade det ordnat sig ändå.

    Kram och god valborgsmässoafton!

    SvaraRadera
  2. Det är ett uttryck som jag ofta hör och gör det fortfarande. Uttrycket använder jag nog ofta själv. Det ligger mycket i det, för i regel brukar det ordna sig till slut😉 Min mamma blev också gammal, över 91-år blev äldst av 5 syskon. Våra föräldrar har varit med om mycket under deras uppväxttid, som vi inte upplevt förrän nu när convid-19 härjar runt.
    Ha en fin valborg!
    Kram❤

    SvaraRadera
  3. Det var ju faktiskt ett riktigt rart minne av ett mantra!
    Din mamma har fått försvara sig, hon hade stämpeln för klen och att hon inte skulle klara nånting. Hemskt, egentligen. Bra du vet bakgrunden.
    Trevlig Valborg nu, krkam!

    SvaraRadera
  4. Eller också hade man helt fel. Betydligt bättre att vara liten och klen, än stor och rultig..som jag alltid varit. Deg är de små och sega som hänger kvar längst, och som egentligen är starkast. Tror jag. Tyvärr...med tanke på min egen kroppskonstutition... Glad Valborg!

    SvaraRadera
  5. Visst brukar det mesta ordna sig.Väldigt roligt att höra dig berätta om din mamma för du har tidigare beskrivit henne som ganska negativ. Men se bakom det som fanns det positiva som nu kommer fram. Roligt! Ja, att ha varit klen som barn har nog haft sina fördelar och kanske är det klenheten som nu går igen. Mycket kan ske med hjälp av bananer och strumpor son inte sticks.
    Önskar dig en fin Valborgshelg.
    Kram

    SvaraRadera