Translate

torsdag 26 november 2020

Märkligt hur man minns och inte minns

 


När jag var ung var jag tillsammans med en vän i ungefär två år, hon var sambo och bodde i hans villa, hon var några år äldre än jag. Vi hade kul ihop,-))

Jag hade min musiksmak, helt olik hennes. Men när vi satt i deras gillestuga satte hon på en LP med James Last. Hon älskade den musiken. För det lät som om man satt i en tysk pub och skrålade med en sejdel öl, det var glatt och mysigt. Vi lyssnade på James Last varje gång vi var hos henne, och tänkte att vi satt där i en tysk pub. Jag började älska den LP skivan  jag med och köpte en egen. 

Så när jag har tänkt på henne genom åren som gått har James Last dykt upp. James Last på full volym, och hur kul vi hade.

Vi möttes för några år sen...och gick ut och fikade tillsammans, vi har inte haft någon kontakt sen vi skildes åt. Så många år hade gått.

Vi satt och pratade om mycket som hänt, så tar jag ju upp James Last...  vem är det? säger hon!

Det var ju du som fick mig att älska den LP skivan, tysk pubkänsla i gillestugan..... Nej hon minns ingenting. James Last har hon glömt helt och hållet. Inget mindes hon. Skivan hade hon inte kvar, hon satt där och funderade. James Last??!! Nej inget minne.

???!!!

Hur är det möjligt  tänkte jag! Visst har det gått många år...men.......Det var ju inte en gång, vi lyssnade och tänkte oss med en stor öl, glada människor som sjöng och skränade. varje gång vi var hos henne. Ja så olika kommer man ihåg livet som passerat. Den skivan har jag alltid förknippat med henne. Det var ju hon som lärde mig att James Last var bra ,-)  lite märkligt kändes det ,-)

Jag har kvar min LP ,-)


Golden non stop dancing 10   James Last