Translate

måndag 10 maj 2021

Olyckliga omständigheter, blir till en dag att vara extra tacksam över!

    







Ett av barnbarnen  har fyllt år. Vi delade upp oss, några satt inomhus, vi valde att sitta utomhus iskallt och blåsigt men vi var påpälsade ,-)

En del av familjen har vi inte sett på 9 månader, så det var extra kul.,-))

Lite över 3 timmar i iskyla men värt varje sekund förstås ,-)  På väg hem kände jag att jag borde ha uppsökt en toalett innan vi åkte hem men hade ingen lust att trixa med ett envist skosnöre .

Vi skulle in i affären det hade jag glömt  så jag säger till min man att jag kan omöjligt vänta i bilen eller gå med in jag måste hem. Skulle nog ha trixat med skosnöret alla fall! Han skjutsar hem mig, varje trappsteg upp blir en utmaning, håll ut säger jag till mig själv!! Snart sitter du på toan!

Nu till det kritiska momentet, att ta upp nyckeln!  Då är det extra svårt att hålla sig. 

Sätter nyckeln i låset, och det går inte att vrida på nyckeln!! Låset brukar kärva men om man trycker dörren inåt så brukar det fungera. Men icke sa nicke, jag kommer inte in. Jag trixar med nyckeln och dörren på alla möjliga vis, men det går inte, den så hett efterlängtade toaletten är på insidan och jag på utsidan, jag känner mig desperat! Det kommer att ta minst 15 minuter innan min man kommer hem....och så länge kan jag inte hålla mig! Jag provar o provar med nyckeln men nej. Jag börjar känna mig illamående och lite yr! Till slut gick det inte att hålla sig längre, kan man ens blogga om det här? Men det var så det var. Till slut kan jag bara inte hålla mig  Jag som ofta måste uppsöka toaletter har undrat om jag har en extremt liten urinblåsa!?  Men nu kunde jag lugna mig med att det har jag inte! 

Då när det är försent kommer jag tack och lov in, helt plötsligt går låset upp. In kommer jag och möts av två glada hundar, den lilla är instängd i sovrummet, han brukar gilla att vara där i lugn och ro. Han hör att jag kommer och vill ut, öppnar snabbt dörren , släpper ut en glad hund, ser något svart som jag inte känner igen..öppnar bara dörren en liten bit,.stänger dörren efter honom. Fixar ordning i trapphuset först, slänger in mina kläder i tvättmaskinen och tar en dusch.  Efter allt det är klart, tittar jag in i sovrummet......då ser jag jag vad det underliga svarta var....vår stora spegel,  helfigurspegeln, som ligger platt på golvet! På något sätt har vår lilla hund lyckats välta den, han måste ha bökat bakom spegeln på något sätt. Det finns en säkerhetshake på den.  Glassplitter och stora långa glasskärvor som stora spetsiga knivar. Tänk om han kommit under den, fastnat..och fått någon av de stora vassa glasskärvorna i kroppen. Jag blev så tacksam att han var helt oskadd, det kunde ha slutat riktigt illa. Min första tanke var, vilken otur, min andra tanke...vilken lyckodag! ,-) En oskadd hund...och att få se en del av vår familj som bor på annat håll ,-))