Translate

torsdag 20 maj 2021

Balkong vilket mysigt ord ,-)

 


Jag på vårt sommarställe för två år sedan. Tog fotot av mig framför lekstugans fönster. Vi sålde sommarstället förra året. Har inte ångrat det en sekund, de nya ägarna tar hand om stället på ett sätt vi aldrig hann med. Är nog ingen sommarstuge person. Jag älskar balkonger. Där trivs vi bäst, mysigt  ,-)

En fördel var det ju med sommarstället, hundarna kunde vara ute hela dagen och springa fritt, nu är vi ute mycket ändå så det fungerar bra Jag har aldrig riktigt trivts på sommarstället. Tycker att det var fint, men vi åker ju gärna runt med husvagnen. Det är vår grej.  Då hann vi aldrig med sommarstället, när vi kom hem hade gräset växt så högt så vi fick börja med lie. Det var så mycket som skulle göras så vi köpte aldrig solstolar ,-) Vi tog ju över sommarstället från min föräldrar, Dom åkte ut i april och kom tillbaka till stan i slutet av september.  Kräftskiva hade vi tillsammans med våra barn och deras familjer ute på vårt ställe några gånger, men sen tyckte våra familj att det var för långt att åka och de ville inte sova över. Nu har vi kräftskiva tillsammans på närmare håll.  Sen var det bara gubben och jag som satt där och tittade på allt som skulle göras, började alltid med en fika för att orka ,-) 

Balkong, det är mysigt.  Älskar även ordet balkong ,-))  Nybyggda hus brukar ha jättestora balkonger, men vissa har så små, balkonger är viktiga!  En faster till mig hade ingen balkong, alla andra lägenheter hade balkong utom hon. De hade blivit en miss av nåt slag. Ett fel...........

Nu håller vi på att göra vår balkong redo för mysiga sommarkvällar, vi äter på balkongen, sitter där till sent med tända ljus. Även om det spöregnar. .-) Det kanske till och med finns en "balkongens dag" ,-)))

Troligtvis inte.  Men vi hyllar balkongen, en av de bästa uppfinningar som finns ,-))))

Sommarstället hade jättegoda plommon, vi gjorde sylt och likör, det var förstås härligt ,-)