Translate

fredag 21 maj 2021

By west


 En vissen blomma, jag älskar att fota allt ,-) Satt och tittade på de vissna blommorna i köket,  så vacker den är även som vissen ,-) Fotar ofta vissna blommor ,-)

By west är ett uttryck som min mamma hittat på ,-))  Jag ska gå by west säger hon, för att bara vi i familjen ska förstå och veta var hon tar vägen. By west betyder att hon ska gå på toaletten ,-) Hon har hört by west någon gång i ett annat sammanhang, eller nåt sånt och bestämde att det ska hon använda för toaletten ,-)

Jag har själv uttryck som man hört, som fastnar i huvudet och så använder jag det i olika situationer  men det vet inte mamma om.  Så det här är hennes egen ide, vilket är kul och något att minnas ,-)

Så är det väl att man hör något och gör det till sitt eget. Vi har snott ett ord från ett barn, en son till en politiker, jag läste om det här för många år sen. En svensk politiker kommer hem och sonen vill göra något tillsammans med sin pappa, men pappan har inte tid det är något med jobbet som måste göras. Sonen blir besviken och säger TYPIX,-) Både sorgligt och gulligt. 

Efter jag läst det här började jag säga typix istället för typiskt. Sen hängde resten av familjen på...så nu säger vi alla typix ,-)

Hoppas ni alla får en härlig fredag!