Translate

måndag 24 maj 2021

Bältros, inte får jag det, sa min man

 


Min mans rygg! Det finns vaccin mot bältros, om du är över 50 år,eftersom jag inte har haft vattkoppor är det inget för mig, men min man sa att inte tänker han ta vaccin mot bältros, för varför skulle han få det.

För 1 1/2 år sedan fick han bältros, gissa vem som blev förvånad. Ja inte var det jag.

Det gjorde ont och det kliade. 

 Nu efter 1 1/2 år syns knappt de röda utslagen, men det händer fortfarande att det kliar så där eländigt mycket.

Han säger nu efteråt att hade han vetat att det skulle bli så här, så hade han vaccinerat sig.

Jag kan inte vaccinera mig mot bältros för att jag inte har haft vattkoppor. Det finns vaccin mot vattkoppor, så för några år sen beställde jag tid för vaccinering mot vattkoppor för den ena efter den andra av barnbarnen fick vattkoppor. Under flera års tid.

Sköterskan sa att om jag haft en eller två koppor som min mamma missat, för min mamma har varit säker på att jag aldrig haft vattkoppor. Och får vaccinet kommer jag att bli väldigt sjuk! Man kan ta ett test om jag haft vattkoppor, men det kan visa fel! Så sköterskan avråder mig att vaccinera mig. Det finns en risk att jag blir så sjuk så hon tyckte att jag skulle chansa på att inte skulle smittas av vattkoppor.

Eftersom jag inte till hundra vet att jag inte haft vattkoppor kan jag inte vaccinera mig mot bältros.

Min kusin fick bältros i huvudet och fy så dåligt han mådde i över ett år, Vilken värk!  Och ögonen rann hela tiden och han såg knappt  något.

Bara en liten tanke  Vet man om att man haft vattkoppor så vaccinera er mot bältros,  om klockan gick att ställa tillbaka så hade min man gjort det ,-) 

Det finns medicin att ta om man drabbas, men då måste man ta det inom en väldigt kort tid. då blir bältrosen inte lika svår.  Min man hann precis få tabletterna i tid! ,-)