Translate

tisdag 1 juni 2021

Punktering på motorvägen , fy det är läskigt!

 

Förra inlägget skrev jag för några dagar sedan-)

Det har ju varit Mors dag, då åkte vi  förstås till min mamma,  en fin dag blev det. Solig varm och fin.

På hemvägen råkade vi ut för punktering, mitt på motorvägen i rusningstrafik! Fy det är läskigt. Med flera hundar i bilen. När vi var på vår långa semester, fick vi tre punkteringar, varav en på en motorväg i Nederländerna, tack och lov på husvagnen, riktigt otäckt, där fick vi hjälp snabbt. Men igår fick vi vänta över en timme..  I Nederländerna fick vi hjälp snabbt,  av med däck på med däck, fort gick det, medans de hojtade om hur livsfarligt det är att få stopp på en motorväg. 

Tur att vi hade mobilen med oss nu i Söndags, ibland har vi råkat glömma den hemma. Nu kommer det ätt kollas noga, full laddad och med!

Under hundarna ligger reservhjulet, bara det mådde jag dåligt av. Ta ut hundarna när alla bilar kör så fort alldeles nära. NEJ.  Hundarna är väldigt duktiga och väntar på att i tur och ordning hoppa ut ur bilen. De är vana vid en massa ljud. Men man vet ju aldrig! .Men så kom vi på att mittensätet går att fälla ner ,-) Det tog lite innan det klickade till i huvudet på oss! Då kunde vi få in hundarna i baksätet, det blev himla trångt men det gick. Tills hjulet var ute och sen var de glada att vara där bak igen. Ja vi vet att man ska lämna bilen, sonen blev inte glad.  

Efter över en timme kom bärgningsbilen , så himla skönt det kändes. Sen var vi åter på hjul som rullade glatt hemåt. Det här fick mig att tänka......Starthjälp kom jag på....det kan man ju behöva, startkablar har vi ju, men om ingen finns i närheten.....Så nu har vi beställt en sån.

När vi äntligen kom hem , kom våra barn en stund ,-)