Translate

onsdag 22 december 2021

Önskar er alla en God Jul

 


En bild från förra julen . Mamma var här i några veckor och firade med oss ,-) Precis innan julklapparna  skulle delas ut, det var bara vi tre, min man ,mamma, och jag. Hundarna förstås.

Då kom jag att tänka på att vi hade ingen tomte, ingen tomtedräkt. Det hade vi inte planerat heller. 

Så jag sa till min man man, ta på en vit skjorta och släng dit  glitter på huvudet, sen hade jag lite rouge i skåpet som jag inte kastat, så snabbt lite rött i ansiktet, det fick duga. Mamma tyckte det var kul. Det blev en mysig Jul och fint Nyår. I år orkar mamma inte komma.


Vår lilla köksgran, inte äkta som ni ser. Förr hade vi äkta granar, stora som nådde till taket, doftade så gott. Problemet var inte att de började barra, problemet blev för att de aldrig barrade och fick så fina skott, upp till 20 cm över hela granen, varje år likadant, granen fick skott och mådde bra, och då ville jag inte slänga ut den ,-)) Så vi hade granen till i början av April år efter år. Jag är nog lite känslig för att ta död på allt levande. Så vi köpte en liten gran, som snabbt monteras ner och plockad upp varje December. Perfekt! ,-)

Nu har vi nästan kommit ikapp med allt juligt! 

Att köpa till mamma är ett av det svåraste, hon har allt .  Så nöjd, nu har vi köpt en vackert lite mörkare påslakan, hittade en i hennes favoritfärg, marsipangris modell större. Och  sittdynor till de fyra stolarna vid köksbordet, de andra är utslitna, av svärdottern får hon varma tofflor, det var på hennes lott att köpa till mamma. Skönt. Barnbarnens listor är färdiga. 

Julmusik hör ju Julen till, jag gillar många av julens låtar, men har två favoriter.

Bla annat. Stilla Natt. Den berör mig, och jag skulle önska att alla fick uppleva en stilla natt.

Sen Mössens Julafton, den berör mig också, jag önskar att alla skulle få fira jul igen år efter år.

Nu är det Jul.

Så jag önskar att alla som tittar in till mig, bloggvänner och ni andra som hamnar här inne.

En riktigt God JUL! och ni som inte firar Jul, en fin Helg!