Translate

måndag 31 januari 2022

SELFIE

 Ord-Lek nummer 5

Klimakteriehäxan ligger bakom temat.   https://klimakteriehäxan.blogspot.com  Man ska svara på 12 frågor- och man får inte använda Google.

Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar.

Eventuella tillägg inom parantes är frivilliga.

1 Där börjar jag skolan:  Eriksskolan ( I Uppsala. Jag var glad när jag började skolan, min mamma hade flera gånger sagt att innan man börjar måste alla barnen göra ett test, klarade man inte det fick man inte börja, hon sa det så många gånger att jag tänkte att det här kommer att bli svårt, jag var absolut normalbegåvad, men började då tvivla att jag någonsin skulle få börja skolan, jag var så spänd när jag fick testet , såg hur alla andra skrev och blev så rädd. Till slut lugnade jag ner mig.  Då klarnade allt ,-))   )

2 Bok:  Natt över dalen:  Wendelgard von Staden. (En bok från " det Bästas bokval" )

3 Äter gärna:  Nougat :  ( nästan varje dag )

4  Väder:   Töväder:  ( är väl inte så kul, annars tycker jag om allt väder)

5  Konsert:  Rockkonsert med Jerry Williams: ( Har jag aldrig sett live, bara lite på nätet,  men hade önskat att jag hade varit där.  Kanon var han ) 

6  Nyttigt:  Senap:  ( Litar nu på min pappa, senap är bra för magen,  När jag kom till Tempo som ung, köpte jag alltid fem varmkorvar med bröd med bara senap och mycket. Hade kanonmage ,-)  )

7  Abba-låt  Put on your white sombrero: ( Känslosam och lite fart i, har alltid gillat fridans för mig själv hemma. )

8   Färdig mat:  Ost-Schnitzel  Findus.  (Vi lagar mammas mat , men hon vill ibland ha färdig mat,  den här är en av hennes favoriter )

9  Skrämmande:  Lögner:  ( lögner kan förstöra en persons liv för all framtid. ) 

10  Roligt för barn :  Rasterna:  ( i skolan,   frågade ett av barnbarnen vad som var roligast i skolan. det behövdes inte lång betänketid innan det glada svaret kom, rasterna!  ,-))))    )

11  Ömtåligt:  Antikglas:  (  De glas vi har använder vi så gott som aldrig, tar bara plats.  Vi har glas som "studsar" när vi tappar dom . Problemet med de är att vi har samma glas år in och år ut. )

12  Grönsak : Spenat:  ( det är gott , men vi glömmer ofta bort att köpa spenat, det borde stå färdigtryckt på varje inköpslista! )