Translate

tisdag 1 februari 2022

Det grå huset ger mig spännande tankar. En upplevelse bara att passera ,-)

 När vi åker till min mamma så passerar vi ett grått hus, en stor tvåvåningsvilla, källare och vindsvåning. Så det är en stor äldre villa. Från 1920 talet. Raka väggar . 


Först tyckte jag det var ruggigt.  Jag kunde fantisera allt möjligt hemskt som försiggick där.  Kom man in, kom man inte ut.  Tänkte det där  är det perfekta huset  för en  film en thriller.

 Min man förstår inte sånt här....fantiserar du aldrig?    - inte som du!   tänker du aldrig runt?    - neeej.

Men det gör jag, sen har jag aldrig tråkigt heller ,-))

Alla fall blev jag fascinerad av huset.  Vem bor där, hur ser det ut inne.  

Om vi vann mycket pengar så skulle jag fråga om de som bor där kunde tänka sig att flytta! ,-))) eller inte ,-))))

Mannen förstod inget, men nu börjar jag tycka jättemycket om huset, det är något visst med det, det ser lite läskigt ut samtidigt som jag nu tycker det ser läckert och spännande ut.  Ovanligt hus. 

Jag pratade med mamma om det, hon funderade om hon kanske hade sett det, men sa , nej det ligger åt ett håll hon sällan var åt.  När jag har tagit mamma på promenader har jag ofta påpekat vackra detaljer  på hus,  och gamla grindar. Hon sa då att jag var lik min pappa , han skulle stanna kommentera sånt. Inte bryr jag mig om sånt sa mamma, jag bara går jag. 

Då missar man mycket tycker jag, Och glad för en likhet med min pappa ,-) 

Jag älskar att titta på helst gamla byggnader,. Så mycket tjusigt.

Gröna hus gillar jag också ,-)   Fantiserar på skoj, att där bor jag.....mannen tycker säkert det är underligt. Ibland drar jag med honom i min fantasi.  Nu går vi in, tänder en brasa och dricker te. Eller vin. Då vet han att just nu bor vi där i  det huset.  Då spelar han med ,-) Vi fantiserar på lite.   Sen fortsätter vi, mycket nöjda med att bo precis där vi bor.  Så leker jag med  barnbarnen  också.  När vi ser ett slott eller Herrgård. Vad ska vi göra nu när vi kommit hem, de hakar på, det vet hur jag är.  Pekar ut sina rum och jag pekar ut mannens och mitt sovrum. Sen fantiserar vi på....tar mycket längre tid än jag fantiserar med mannen.  Nu blir det allt, från tapeter,  hur det ser ut inne, vad vi äter, leker ja  allt.  ,-)

Som man säger...man har inte mer kul än man gör sig! ,-))

Ha det fint ,-)