Translate

måndag 7 februari 2022

SELFIE

 

SELFIE

 Ord-Lek nummer 6

Klimakteriehäxan ligger bakom temat.   https://klimakteriehäxan.blogspot.com  Man ska svara på 12 frågor- och man får inte använda Google.

Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar.

Eventuella tillägg inom parantes är frivilliga.

1.  Min hobby:  Måleri  ( älskar att måla)

2.  På huvudet :  Ingenting  ( Går helst barhuvad , bara om det är jättekallt drar jag på mig en mössa )

3.  Tidsfördriv:  Dagdrömmer  ( det är jag jättebra på ,-))  kunde lägga tiden på annat ) 

4. Dryck :    Rödbetsjuice ( varje dag, det är viktigt, om vi nu skulle ha slut, vilket så gott som aldrig händer, Så har jag gått upp och handlat i affären , även om det var sent. )

5.  Bok jag aldrig glömmer:   Exodus  ( Leon Uris, den boken var bara så bra,  )

6.  Älsklingsmat :   Skaldjurspaj  ( en av 5 rätter som delar på  första platsen)

7.  Häftig person:  Jonas Gardell  ( inte bara häftig, han verkar genuint härlig som person också) 

8.  Dit längtar jag:  Ljusare tider  ( så allt blir som vanligt, många operationer har fått ställas in,  livsviktiga behandlingar likaså.  Alla som dött av covid.  Många ensamma  som har haft det extra svårt)

9.  Plagg jag avskyr:   Regnbyxor  ( Regnjacka är mysigt men regnbyxorna hänger kvar i garderoben,  lite  trånga när man böjer sig, och som hundägare står man ofta med näsan i backen och plastpåse i handen)

10.  Lagar aldrig:  Repor  ( reporna finns på ett gammal bord, det ser mycket charmigare ut när det blir repor och blir slitet, alla fall det bordet,  plus att det bordet har hört alla i familjens hemligheter,  varit en del av familjen i så många år. Hört skratt och tårar. )

11.  Pasta:  Recept  ( pasta älskas i familjen, där kan man inte välja,  där ska antingen fri fantasi fram, eller en massa härliga pasta recept ) en maträtt som ska förnyas gång på gång )

12. Alltid i frysen :  Torsk  ( här kommer mamma som en räddande ängel, torsk gillas inte speciellt av oss, men vi lagar mammas mat, så torsk finns alltid, det älskar hon. ,-))    )