Translate

torsdag 24 februari 2022

Inte helt givet att mamma skulle komma ,-)

 Det var bara någon dag innan vi fyllde som vi bestämde att mamma ska med! .  Hon har haft covid -19, vaccinerad tre gånger. Alla i familjen i rätt åldersgrupp är vaccinerade. Alla utom mamma, mannen och jag själv har nyligen haft omikron. Sen  har hon hemtjänst hemma, flera olika, som kan smitta henne. Precis som de gjorde 2020 med covid-19.

Eftersom alla  i familjen utom vi har  haft omikron, vi tre hade covid-19,  då bestämde vi, vi tar med mamma.  Hon har haft synbortfall, allt blev svart. Läkaren sa att om det händer igen så blir hon troligtvis blind. Hon hör dåligt. Hon har också förlorat gnistan att leva. Hon vill inte längre. Men nu hos oss lever hon upp. Vi pratar om allt, vi skrattar jättemycket. Hon äter massor, hon njuter av livet. 

Vi avvägde, tänk om hon får omikron, då klarar hon troligtvis det, eftersom hon klarade covid-19. Om inte så har mamma haft en jättefin sista tid här med oss, som gjorde henne lycklig . Hon är ändå snart 101 år. Har tappat livslusten. Nu har hon fått den tillbaka.   Hon är nöjd, vi är jättenöjda. Det är långt ifrån lätt att bli så gammal. Vi har förlängt tiden här med några dagar, hon blir här 13 dagar. 

Men mamma är en kämpe så hon lever troligtvis vidare. Hon behöver nya minnen som håller henne uppe och att få känna sig levande. .


Ett minne, 2 år sen jag förlorade en otroligt fin vän, min bästa vän.

Annika.


Vi fick 22 år av vänskap, som var så betydelsefull för oss båda, aldrig ett ont ord. Vi värnade om vår vänskap. Jag saknar henne otroligt mycket. Det här ljuset tänder jag varje kväll för Annika.

Hon var 13 år yngre än mig. Så hon dog alldeles för tidigt. Bara nyss fyllda 55 år.

 Ser du månen där du är ikväll? Ta min hand så tar vi ner den. Ser du solen bakom höghusen.

Blundar du är vi tillsammans igen. Blundar jag är vi tillsammans igen.

" Thomas Stenström"