Translate

torsdag 3 mars 2022

Mary, inte "Den där Mary" utan min Mary ,-)

 


Hade aldrig tänkt visa MARY, hon är det största i storlek jag någonsin gjort.

Hon är omk 2,15 cm . Mannen mätte, hade glömt hur lång hon var.   För 10 år sedan gjorde jag henne.. Jag ville inte visa henne för att ingen i familjen tycker om henne ,-) Jo mannen tycker att hon är ok. Jag gillar henne ,-).   En sak jag kan ångra är att jag gjorde henne med kläder, så det blir inte mycket variation. Därför köpte jag i höstas en poncho till henne.

Det familjen hänger upp sig på är hennes ansikte, ögonen, de är så läskiga, så alla tycker att hon är läskig..))))  Ok ögonen blev inte bra, jag skulle kunna ändra dem nu, men då är det inte den Mary jag gjorde och var SÅ glad när hon blev klar.   Jag frågade  äldsta dottern , vad händer med Mary när vi blir så gamla att vi måste flytta och inte kan ta henne med, äldsta dotterns svar. Då hamnar hon på soptippen! Och jag kände i hjärtat, neeej.

Så här gjorde jag Mary.  Jag gjorde de olika kroppsdelarna för sig i hönsnät, fyllde dom med tidningspapper, hårt packad. , sen "sydde" jag ihop delarna med en stark ståltråd. Huvudet gjorde jag när resten av kroppen satt ihop.  på samma sätt som kroppen,  Jag klistrade tidningspapper i flera lager på kroppen . Efter det tog jag gamla lakan och klippte i remsor, som jag sen klistrade fast med tapetklister, runt hela kroppen, lappade  och lindade runt runt i flera lager. , det tog sin tid att torka. Efter allt var torrt, smetade jag in Mary med väggspackel i flera lager. slipade där det skulle vara  slätt. Jag kan säga att hela rummet måste städas dammsugas och torkas efter det..  Jag formad kläderna med väggspackel , svarta långbyxor, kraftiga skor, skosnören gjorde jag,  svarta handskar, rosa tröja som inte var slät, utan ska se lite stickad ut. sen gjorde jag så att det ser ut som en vit blus under , Köpte snygga silverfärgade knappar till blusen och  som manschettknappar i blusärmarna.  Jag målade kläderna o ansiktet med akrylfärg. Hon är en tung dam  ,-))

En kortare frisyr i mörkbrunt fick hon, som jag tröttnade på och köpte en billig peruk,  Hon har legat på en tapetbänk, hon har stått i extra rummet medans jag jobbade med henne, Då hade hon en rem runt halsen.  Vissa moment måste hon vara stående när jag jobbade med henne.  Då kom en kusin på besök, ser Mary stå med en snara runt halsen fastsatt i en krok i taket och säger men fy f*n va makabert! ,-)))

Och i början förstås, olika kroppsdelar som låg på golvet i stora rummet ,-)

Så blev Mary till.  På det sättet fick jag ett fint förhållande till henne ,-))) förstår ju om familjen inte vill ha henne, men en soptipp, min Mary, det känns för sorgligt !

Ena armen hänger ner och den andra armen är lite böjd, så innan ponchon hade hon en fin sjal som hängde över den ,-) örhängen byter jag någon gång i bland.  Jag har inte gjort henne lik någon jag känner . Så ansiktet är helt hennes eget.  Just nu och på bilden som togs för någon dag sen, står i bakom soffan. 

Ha en fin dag 

💗