Translate

tisdag 29 mars 2022

SELFIE

  Ord-Lek nummer 13

Klimakteriehäxan ligger bakom temat.   https://klimakteriehäxan.blogspot.com  Man ska svara på 12 frågor- och man får inte använda Google.

Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar.

1.  Alltid till frukost:  Välling

2.  Omläst bok:  "Gill" Jill och drömhästen  ( författare Ruby Ferguson.  Det är vällingen som ställer till det ,-))) jag har kollat två bokhyllor, hittar ingen bok på G?! har så många böcker jag har läst två gånger eller fler.  Jill och drömhästen läste jag när jag var omk  11-12. Älskade Jillböckerna, men hittar dom inte, har bara drömhästen kvar. Och den läser jag  ibland på kul fortfarande. Tycker att den är bra fortfarande ,-) )

3.  Flerårigt plagg:   Nappaväst:  fast inget jag använder längre ,-)

4.  TV-program :   Talang   ( Har jag tittat på, sen finns fler bla Masksinger men hur jag än fuskar får jag inte ett T till att bli ett M.  Alla mot alla är en favorit)

5.   Reser ofta med:  Gubben  ( i bilen ) ,-)

6.   Barnslig favorit:  Nalle   ( Tycker fortfarande att dom är charmiga, gärna slitna gamla,  fick en liten gul av min pappa en gång när han varit i Norrtälje på repmånad, jag var nog 5 år, tyckte den var så fin så den vågade jag inte leka med,  den har jag kvar, omk 8 cm hög) fotad på en gammal stol jag fick efter min farmor ,-) 



7.  I filmens värld:  E:T  (   jättesöt film )

8.  Museum att återbesöka:  Tekniska museet  (  Min man som är lärare har åkt dit med sina elever många gånger.  Så vi åkte dit med ett av barnbarnen, jättekul, åker gärna dit igen.)

9.  Kläder jag köpt två av :  T-tröja   (  köper ofta två i samma färg eller olika färger)

10.  Frukt jag aldrig får för mycket av :  Apelsin  ( Och då pressar jag gärna några apelsiner) 

11.  Kollar på nätet:  Nyheter  (  Går alltid in och läser nyheterna först i olika dagstidningar , även den norska VG )

12.  Ord jag längtar att få höra igen :  Regnet kommer inte.