Translate

onsdag 6 april 2022

Jobbigt att vara hypokondriker

 


Måste ta en bild när valpen bajsar ,-)  Det är många år sen, och liten kille är nu en stor kille.

Vi som bor  på Gotland eller Stockholms län får ju under 10 års tid ta avföringsprov gratis. För osynligt blod. Det är ju kanonbra .  Något att vara tacksam över. Det är jag, men är ju vansinnigt orolig för alla sorters prover, inte för att det ska göra ont, men för svaret. 

Så när det här dimper ner i brevlådan får jag ångest redan då. Min man gör det samtidigt eftersom det kommer när man fyller år, han är ju inte det minsta orolig. Dig är det något fel på säger jag, menat att han inte oroar sig ,-))) Lite orolig är du väl....men nej. Det måste ju vara skönt att vara så trygg.

Efter att ha peppat mig i 1 månad tvingade jag mig att skicka iväg.  Sen är det väntan på svaret. Jag vet att jag nog låter himla löjlig, men jag får ångest, bara av att se brevbäraren.  Den här gången fick jag helt plötsligt röda stickkliande utslag på halsen och en bit ner,  Det har aldrig hänt förut.  Brukar aldrig få utslag.  Om ni har sett " Den där Mary" Killen på slutet slår ut i kliande stora röda utslag av stress ,-))), så det är nog stress det här också gissar jag ,-))

Alla fall kom brevbäraren med svaren en dag och det var bra för både mannen och mig.   Men är en hypokondriker. och oroar mig alltid för sånt. Men jag tvingar mig alla fall att göra det ,-) Min mamma är precis tvärtom, hon går aldrig och kollar upp något, "mig är det inget fel på" är hennes fasta övertygelse. 

Hon har har haft turen att ha  haft rätt för nu har hon fyllt 101 år ,-) 

Min man slår alla rekord......han hade problem med huvudet ont här och där, en längre tid, gick till en läkare och frågade om han kunde få göra en hjärnröntgen, jodå, en remiss skickades. Jag var mållös.... bad du om en hjärnröntgen frivilligt!!?  Fast jag skulle ju önska att jag var mer som honom ,-)

Ha det fint 💗