Translate

måndag 11 april 2022

SELFIE

 Ord-Lek nummer 15

Klimakteriehäxan ligger bakom temat.   https://klimakteriehäxan.blogspot.com  Man ska svara på 12 frågor- och man får inte använda Google.

Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar.

1.  Min utsikt hemifrån:  Innergård  ( Några träd, ett otroligt vackert körsbärsträd,  lite att leka med för barn. Några barn, alltid roligt att se ,-)  )

2.  Älskad LP:  Då väljer jag Hep Stars.  ( en gammal favorit, idoler för många år sen )

3.  Husmanskost:  Stekt fläsk med bruna bönor  ( det kunde vara stekt falukorv också,  min absoluta favorit som barn. Då åt jag två portioner)

4.  Stilikon:  Rätt svar Prinsessan Diana  (  Har aldrig haft någon stilikon , men tyckte om Diana och hennes sätt att vara.  Så Diana är den enda jag kan skriva.  Hade OP kläder, när det var inne, hotpants, miniskirts, rosa läppstift osv när det var inne. Men det hade ju de flesta, sen blev det mest jeans och t-shirt ) 

5.  Tidigt eller sent:  Afton  ( sent, är lite av en nattuggla,  då blir jag pigg, skulle kunnat jobba natt, men valde dagtid, somnar omk klockan 1 på natten. Mannen är lika, tur det )

6.  Smycke:  Något runt halsen  

7.  Favoritgodis:  Nougat  ( det kan jag aldrig tröttna på )

8.  Aldrig på min tallrik:    Tomt  ( något får det bli....om än lite ibland)

9.  Där har jag faktiskt varit:  Todmorden  ( en liten stad där vi har åkt genom, för att komma till Hebden Bridge,  en liten  pittoresk gammal textil stad, i norra England som kan vara utsatt för översvämningar) Har varit där på utflykt under senare år.)

10.  Konstnär:  Nyström  ( Jenny, hon målar så fint och hennes vackra julkort ,-)  samma där, har aldrig varit intresserad av konst, så att jag tittar på hur olika konstnärer målar.  ) Det är nu först jag kan tänka mig att det kunde vara kul att gå på någon utställning, har varit en gång med en bloggvän ,-)    )

11.  Hörvärt:   Måsar   ( Måsarna är här igen hos oss, deras skrik gillar jag , låter störtskönt ,-)) Såg stora måsar i Norge, det var häftigt, när vi var letade efter  Lunnefåglar, vi såg flera lunnefåglar på rätt nära håll, men också olika måsar i olika storlekar )

12.  Efterrätt:   Rice pudding  ( Engelsk på burk, har en särskild smak och färg, riktigt god, den hade jag nästan glömt bort,  äter så gott som aldrig efterrätt.  Men åt den när vi bodde i England)