Translate

måndag 9 maj 2022

STAFETT - SELFIE nummer 19

 

Stafett SELFIE nummer  19 

klimakteriehäxan ligger bakom temat. Selfie med ord.

Nu fortsätter vi med

STAFETT - SELFIE Vi som vill  mixtra ihop en SELFIE turas om att göra det.  OBS det är frivilligt, annars är man med och klurar ,-)

Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar. 

Nu Paulas tur    http://paulaz.se   


1.  Min favoritperson när jag var 3 år.       Ingen   ( speciell, tyckte släkten i Skåne var spännande, de pratade så vackert)

2.  Roligast när jag började skolan :     NU   (var det dax, jag fick börja! Mamma hade skrämt upp mig med skolmognadsprovet, visst var jag mogen och väldigt duktig, men mamma hade pratat SÅ mycket om att det var inte säkert att jag eller någon annan skulle få börja, man måste få en test först. Annars fick man inte, jag var SÅ nervös innan. Det är inte säkert att du får börja sa mamma )

3. Inte kul alls när jag var 10 :  Utanför  (  jag hade kompisar så jag trivdes annars, men var på landet hela somrar,  där fanns ingen att vara med, det var OK jag hade fantasi. Men så kom två kusiner som träffade varann väldigt mycket. så när jag gick in i stugan för att hämta något, var de borta, de smet iväg för de ville vara själva, lite då och då,  vi var i samma ålder, det var inte kul) 

4.  Jättekul när jag var 13:   Reste till Norge   ( för första gången,  Spännande och vackert, men vi hade tur för vi  kunde rasat utför ett stup med bilen.  Tack vare att busschauffören som vi mött i en kurva högt högt upp, mamma hade precis hojtat att hon såg grantopparna långt långt där nere, jo chauffören  körde in i berget med sidan av bussen. Vilket ljud! Folk i bussen skrek och stirrade ner på oss. Så halva semestern var jättekul, sen avskydde jag Norge resten av tiden )

5.  Framtidsdröm när jag var 15:    Enkelt,  Veterinärsassistent 

6.  Det bästa med att fylla 20 :    Tiden utan barn var förbi    ( första dottern föddes då)

7.  Gav mig ångest vid 30:    Inte få leva  ( och lämna barnen, den oron kom redan när jag var 20 och dottern var född, att lämna henne kvar i England utan mig den tanken var hemsk, det berodde mycket på hur vi hade det där)  

8.  Upptäckt vid fyllda 40:   Att jag känner mig ung    (  åldern har ingen betydelse, man är den man är, det finns unga gamla, och gamla unga! )

9.   Ser mest fram emot i sommar:   Grönskan   (   dofterna, blommor, mina nyponrosor, hur kan man stå ut utan allt det vackra, men det klarar man tydligen ,-))   )

10.  Det sämsta med vintern:    När det inte sandas    (  avskyr när det är halt, när man släpar sig fram, hoppar i höga snödrivor för att inte slå ihjäl sig!  ) 

11.   Det bästa med vintern :    Snö    ( älskar vintern annars, gillar kylan, och snöstorm då går jag ut! Knarr under kängorna, härligt ,-))  )

12.   Favorit - uttryck  . även svordomar var tillåtna :   Önskar jag kom på något,-)) Jag brukar ta uttryck från reklamen på TV göra om lite så det passar in ,-)  Men har nog inget tyvärr. men vill svara något.  F:A:N  jag brukar bokstavera ordet fan. Det får bli det!