Translate

tisdag 2 augusti 2022

Inte alla tycker om att vi hämtar ut mamma

 Mamma blir jätteglad när vi hämtar ut henne, vi går till ett mysigt ställe och fikar tillsammans, första gången gick vi långt, branta nedförsbackar, som på hemvägen förstås blev uppförbackar ,-))) för vi skulle gå längs med Fyrisån. Nu går vi till en så vacker park med fina bord, när vi fikat där, går vi runt och tittar på olika platser. Mamma äter som igår en stor äppelmunk plus en stor bit choklad, två koppar kaffe.  Det här är mycket mer lättsamt än på hemmet säger hon...sen är luften så klar. Hon är nöjd med allt.

Men det finns några personalen, som igår när det var mannens tur att hämta mamma.....hon ska vila och ligga i sängen tycker dom. ( fast det finns en liten trädgård till hemmet, men där vill personalen inte att dom sitter , för det finns ingen som kan passa ) fast halva trädgården syns från insidan)  och man går direkt ut från matsalen. 

Mannen sa att min mamma skulle ut med oss på promenad och sen sitta i en vacker park och fika.  blev kvinnan sur....hon ÄR 101 ÅR!

Ja det vet vi sa mannen. 

Mamma var som vanligt jätteglad!  Att få komma ut och prata fika o njuta.  Skulle mamma vara för trött, skulle vi förstås låta henne vila...men mamma vill ut!

Jag vill att hon ska få livskvalitet.  Så länge hon orkar, mamma har alltid varit stark och mycket yngre än sina år!

Så nu vet vi , att det är bara när vi är där som hon kommer ut!   Tröttsamt med folk (personal) som är så stelbenta.   Och tråkigt att veta att det är bara när vi kommer som hon får komma ut, så vi åker varannan dag.  Vi var där igår, men åker idag för vädret är fint, bäst att passa på.  Nu blir det mycket "mamma" i min blogg, men det är det vi gör nu.



💗