Translate

onsdag 10 augusti 2022

Tre nätter

 

Tre nätter i husvagn blev det, men kom hem sent igår ,-)

Vi åkte till fina Mariefred! Vi har varit där en gång förr.


POM Gallery, den här gillade jag ,-))


Här fick man ta med hundar ,-) Allltid ett plus för oss, soligt¨, varmt , och vacket! 


Mariefred är ett av det sötaste som finns. Bara mysigt att gå runt och titta. 



Det abolut mysigaste B&B jag har sett ,-) Så  om vi inte haft husvagn ,-)) så inbjudande mysigt!



Det blir alltid en dag i Strängnes, som ligger bara en bit bort.   Himla mysigt där också.



Strängnes ,-)

Känner mig helt tom i huvudet.....för när vi var i Mariefred och skulle bara koppla av, ringde

Biståndshandläggaren........och pratade om mamma......att hon skulle flytta till ett demensboende, för att enligt läkaren var hon långt gången i sin demens.....?!?! Jag blev ju mer än förvånad.  Så jag pratade med henne och förklarade att det inte alls stämde!  Min mamma kan klockan, alltså se tiden, hon kan läsa textnyheter och diskuterar dom med mannen. Hon pratar och hänger med om vad som helst!

Men hon ser dåligt, hör inget på ett öra och hör dåligt på det andra, så hon behöver att den som pratar med henne använder en röstförstärkare, då fungerar det. Hon har sin med...men vad hjälper det när de inte använder den?!

Vad vi än frågat om har vi fått undangldlidande svar, om ens något svar alls. Det var 4 sjuksköterskor som hade sagt så, om ,mamma.

Den dagen kunde jag inte ringa, men dagen efter ringde jag och pratade med en sjuksköterska.  Dom pratar med mamma som hon var en bebis,Jag sa vad jag tyckte....och sa vad mamma kan, även när hon är där på hemmet, ena dottern kom och hälsade på, satt ute och pratade med sin mormor i två timmar. Det hade också stått att mamma inte kan bilda en mening med mer än två ord. Hon som pratar hur mycket som helst! Vi har barnbarnen i några veckor, så tidigt i morse åkte vi in för att prata med läkaren,  det var två unga läkare som kom, ingen av dom visste något, men eftersom handläggaren fått ett mail, som hon läste upp delar av så var det någon som skickat det, men nej det förnekade dom! Har pratat med handläggaren, det var ett telefonsamtal från en av sjuksköterskorna, hon ska skicka all handling om mamma!

Nu flyttar mamma vidare till ett annat korttidsboende, det var tydligen redan bestämt, fast det visst vi inget om.

Ja vilket ställe!! Vi har försökt prata med personalen, men väldigt ovilliga att säga något alls, när vi frågat om mamma. Undrat. Då står de bara och stirrar!

Så bra att hon har flyttat!

💗