Translate

tisdag 27 september 2022

MR, Magnetröntgen

 


Det här måste jag bara skriva om. Om du är klaustrofobisk vilket jag är , kan många vägra magnetröntgen. Jag tänkte tvinga mig, jag är så klaustrofobisk, så en jacka som fastnar i halsen och jag har full panik, en ring som sitter hårt, jag kan knappt andas, hiss...aldrig jag går upp hur många våningar som helst! Så att ligga i ett rör. Jag var så nervös!

Sen måste jag ta ledigt igen, men det här måste jag tala om hur det var.   Jag frågade om jag kunde få lugnande, svar JA!

Hade tänkt ett mörkt rum, med ett smalt rör!  ,-))))) Inget kunde ha varit mer fel! Rummet var ljust, röret mycket kortare än vad jag trott o i plast, och ljust! och större ,-) Kändes inte alls läskigt. OK jag fick ligga på magen, med lugnande medel!Men jag hade inte behövt lugnade. Men bra att det finns!. Så jag valde lugnande!

Öronproppar, musik, och en röst som ofta frågade om jag var ok! Plus en knapp i handen så jag kunde avbryta när jag ville om jag fick panik! Sen hördes dån och höga ljud ibland, men det var helt OK. Jag låg där i 20 min! Tiden gick fort!

Eftersom jag är otroligt rädd för allt trångt, jag upplevde inte det här så alls! Så alla som är rädda för magnetröntgen, ta mitt ord. Det är inte alls som man föreställer sig!  Man känner sig trygg ,-)

Så  jag vill PEPPA alla som nån gång tittar in på min sida!  Det är inte alls läskig.

För tack vare magnetröntgen är jag nu med i en ny studie.    " Minimal bröstcancer" Ett nytt sätt att bota!

Det går undan, inga långa väntetider,


💗