Translate

fredag 20 februari 2015

Den här gången tänkte jag vara "först"


Aha, BOKREA, jag kollar reklamen som damp ner i brevlådan.
Ser ett par böcker jag gärna vill köpa.
Någon barnbok också,
Jag brukar alltid missa bokreans början, höra på omvägar vad andra köpt för böcker.
-Är det bokrea brukar jag fråga........... då när jag äntligen fått nys på det är bokrean nästan slut.
Men NU tänkte jag åka med en gång.
Så jag stack iväg.
I affären brukar det ju synas att det är bokrea, böcker staplade på varann i mängder, men det var inte många böcker där, några få på ett bord, och på några hyllor.
Hmm......Jag frågade en ur personalen om inte bokrean hade börjat ännu, och se det hade den inte.
En vecka för tidigt ute var jag ,-)))
Så typiskt mig, är jag inte sist så är jag först ,-))
Har ni några bra tips om bra böcker som kommer på bokrean. Någon bra författare?
Jag brukar få med mig hem ganskatrista böcker.....men jag går bara på boktiteln!
Om den låter spännande då köper jag boken, ok jag skummar på baksidan av boken, men där får dom det ju alltid att låta spännande.

 

16 kommentarer:

 1. Jag har nyss läst ut en bok som jag tror att du gillar. Den var lättläst och så vidare. Boken som jag läste hette "Och så levde de lyckliga" av Lucy Dillon. Jag har köpt en bok till av samma författare men som jag inte har läst och den heter "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar. Finns mer titlar av denna författare. Fredrik Backmans böcker är bra och jag har skrivit upp på min en bok som heter "Britt-Marie var här" på min inköpslista. Vill också ha Stormsvala av Marianne Cedervall och ja, jag har många böcker till som jag har skrivit upp. Ha en bra dag/ kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK ,-)))
   Skriver på en "kom-i-håg" lista ,-))

   Radera
 2. Haha... Du blev verkligen först !! Men å andra sidan så vet du nu exakt när bokrean startar :) Det där med boktitlar är inget jag kommer ihåg ! Inte heller vad författarna heter.. Men läsa tycker jag om, det kommer jag ihåg i alla fall..haha!! Alltid något ;) Jag vill helst ha böcker med spänning..typ deckare och liknande :) Den här serien om Grottbjörnens folk gillade jag också... Sedan en serie utav Diana DeGalbon eller vad hon hette?? Många tjocka böcker om Skottland och dessa stonehange och sedan hamna tvåhundra år tillbaka i Frankrike!!
  Jag var in på din Konstblogg igår och skrev en liten önskan...haha !! Så nu har du att göra för att tillfredsställa mig !! Haha... Skojar förstås, detta gör du ju själv hur du vill med. Men trevligt hade det varit med en massa bilder att gotta sig med, ungefär som när du hade album på Zoomin...
  Ha nu en bra dag, ser ut som att det blir solsken idag!! Själv har jag extravovvar några dagar...äldsta dotterns Borderterrier.
  Kramis :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK för tips, får kolla upp dom, dom skulle absolut passa min mamma ,-) Hon älskar sånna böcker.
   Har fortfarande koncentrationssvårigheter efter min långa utbrändhet. så dom måste vara ganska lättlästa ,-)
   Kikade in vad du kommenterat, det kommer fler bilder med tiden, har latast till mig. Har också bilder jag inte vill visa där, dom är privata ,-)

   Radera

 3. Det skall bli ett sant nöje att döda dig med Magdalena Graaf. Här har du obehaglig spänning från början till slut.

  Fredagskramen ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK ,-)
   Har läst den boken, den var bra!

   Radera
 4. Jag är dålig på att minnas bra böcker och författare men Dan Browns alla böcker gillar jag ju även om jag inte läst den sista eller kanske de två sista. Jag gillar ju såna "verklighetsbaserade" eller "min sanning" typ, för vem vet om det är allas sanning det som står i böckerna. ;) Liza Marklunds böcker förstås.. de är bra. Barnböcker jag älskar är skrivna av Richard Scarry och handlar om "Kalle Katt" och hans gäng... Dagge Mask, Harry Hyena, Herr Fumlig..hehe ja allt vad de nu heter. Finns massor av små detaljer att hitta i hans böcker för de är så fint illustrerade och mycket att lära för barnen i alla åldrar. Bokrea för övrigt tycker jag det varit lite "trist" med så jag går aldrig "med avsikt" på dem längre. Det är inte som förr när det var så mycket böcker och folk att man fick armbåga sig fram och enorma reor då. Nu tycker jag det känns fjuttigt och mest ligger en massa "konstiga" böcker och kokböcker överallt. Men visst slinker jag förbi en o annan rea, bara inte planerade såna längre. Minns när syrran och jag gick med kundkorgar fyllda av böcker som vi hittat och slutligen fick välja ut några för det blev för mycket med alla. Nu är det bra om jag faktiskt hittar EN bok som lockar mig.
  Ha en myspys fredag! Blir det fredagsmacka ikväll nu? ;) kraaaaaamaaaaar

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK för tips!
   Inte är det som förr, blivit mycket sämre.-)
   Visst blir det Fredagsmackan ,-)))

   Radera
 5. Oj oj då fick du dig en försmak på rean!
  Bokrea var en höjdare för mig förr, nu köper jag inte så mycket böcker alls. Fullt upp och lite till i hyllor och i kartonger, Men ibland är det ju någon som bara måste finnas i min ägo! Förslag får du vara utan . :-) Köpa på spännande titel ..det var något nytt!
  Trevlig helg! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja titel kan vara ett säkert kort eller tvärtom, det är som en "trisslott"
   Kul med BRA böcker är det alla fall ,-)

   Radera
  2. Så är det nog ;) Har varit på din konstblogg och vill säga tack för inspirationen , du säger kludd om ditt jag säger kladd om mitt! Kram :-)

   Radera
  3. TACK för alla kommentarerna! ,-)))
   på min konstblogg.

   Radera
 6. Åh glömde.. svarade på ditt mail men du lär ta "kompledigt från livet" för att läsa för det blev långt. Och GLÖMDE ändå skriva "vad kuuuul ska bli spännande att höra hur det går med det hela"!! Kramisar!

  SvaraRadera
 7. Jag gör som du gör, ser boken bra ut så köper jag den*ler*
  Haft tur med böckerna. Kepler gillar jag, han skriver bra böcker. Deckare och lättläst.
  Sist jag var på bokrea, köpte jag En vis mans fruktan del 1 och 2. Författare Patrick Rothfuss. De skall jag läsa snart.
  Ha det så fint!
  Kramisar<3<3<3

  SvaraRadera
 8. Jag köper sällan en bok, talböcker passar mig bättre och det lånar jag på biblioteket, billigt och bra, då kan jag köpa annat roligt för pengarna.
  Önskar dig en fortsatt fin helg vännen.

  SvaraRadera