Translate

fredag 26 juni 2020

36 grader i Meppel förra sommaren, oroliga för hundarna. Värmebölja genom hela Europa
Har svårt för värmen i år.... brukar klara av värmen bra. Men det är som om kroppen minns när vi lämnad England förra året...och skulle åka hem sakta genom Europa. och det var en otrolig värmebölja. Det började redan  när vi åkte av båten i Calais, sen stannade vi i Belgien några dagar, där var det 34 gr, sen in i Nederländerna. 36 gr. Problemet var att vår AC i bilen hade pajat, vi kom inte undan värmen någonstans, lika varmt ute och inne i husvagnen, sen fick vi punktering på motorvägen! Sen var det stopp på motorvägen efter vi hade fått punkteringen fixad. det var så varmt så man knappt kunde gå på asfalten, (hundarna gick inte på asfalten) hundarna mådde inte bra, det oroade oss mest. Vi duschade hundarna, och en camping hade en liten sjö. Men det blev mer en bastueffekt av allt.  Det ångade värme av hundarna. Vi höll på att smälta bort. Har man inte hundar kan man gå in i en affär, men dit kan vi ju inte ta hundarna, vi klarade oss men hundarna dom hade det jobbigt, kyl matta osv inget hjälpte! Det var riktigt läskigt. Hade vi kommit in i en lägenhet hade det ju hjälpt, men en husvagn. Vi kom inte undan någonstans. Våta handdukar blev bara ännu varmare! Det var som om alla försök att kyla ner fick en motsatt effekt.
Så vi tog det sakta hemåt.  Till nästa långresa måste vi köpa ett kylaggregat att ha i husvagnen, en fläkt hjälpte inte något alls.
Och känslan att vad vi än gjorde så räckte det inte till för hundarna. Vi har ju haft mopsar förr och vana att hantera värmen, då har det fungerat hur bra som helst. Men nu kändes det som om det skulle gå åt skogen, Nätterna var kokheta de med. Sen hade vi Tyskland och Danmark, sen upp genom Sverige. Det blev lite av en mardröm.
Så minnet av den sommaren kommer tillbaka nu och min kropp säger NEJ när jag känner värmen. Nu mår ju hundarna bra alla fall ,-))