Translate

måndag 14 februari 2022

SELFIE

 

Ord-Lek nummer 7

Klimakteriehäxan ligger bakom temat.   https://klimakteriehäxan.blogspot.com  Man ska svara på 12 frågor- och man får inte använda Google.

Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar.

Eventuella tillägg inom parantes är frivilliga.

1. Morgonvana:  Välling  ( när barnbarnen var mindre var dom väldigt undrande till min välling,  de trodde knappt det var sant, det dricker ju bara bebisar!!!! det finns vuxenvälling oxå ,  näääe. Jo,    jag fick visa paketet ,-)  Inte en morgon utan välling )

2.  Djur:   Groda  ( jag älskar grodor och paddor, när jag var 4 - 5 hittade jag och mina kusiner en jättestor padda i en källare med vatten hos min farmor. Jag ville visa paddan så jag höll i med båda händerna, mina kusiner som alla var äldre tyckte det var kul, de vuxna satt inne och drack kaffe, jag  går in och visar den jättestora i mina ögon paddan. För att den inte skulle hoppa klämde jag till, då rann det från paddan, alla skrattade, den kissade, men jag trodde i många år att jag kramat ur en massa vatten)

3.  Ost:   Apetina  (den har vi rätt ofta , tärnad vit ost )

4.   Sällskapsspel:  Alfapet  ( men den har jag tröttnat på, det finns så många riktigt roliga )

5.  Dricker aldrig:   Tequila

6.  Litterär figur:  Alice  ( i Underlandet) 

7.  Njutbart:  Efterrätt   ( tycker många är njutbart ,-) när jag bodde hemma som ung hade vi aldrig efterrätt, så det är inget jag är van vid, och  är gärna utan, men någon gång, så visst kan det vara njutbart ,-)  )

8.  Äter gärna:   Tonfiskröror

9.  Dans:    Rolig fridans  ( jag har dansat lite jazzbalett, men dansar helst ja just rolig fridans, att få röra sig hur man vill, det är härligt, det gör jag ofta. )

10.   Beatles-hit:    Strawberry Fields forever  

11.  Vid datorn:   Roar mig  ( det finns mycket kul och intressant )  Tester av olika slag......allt möjligt kul. Sen klart bloggen, titta in hos bloggvänner och nu också det här Selfie ,-))   )

12.   Tv-serie :   Grotesco   ( men ojämn, vissa avsnitt kul, andra inte. )