Translate

måndag 8 juni 2020

Kossan i trädetVi sitter ofta vid köksbordet min mamma och jag när vi fikar hos henne, eller äter mat, när min man tar ut hundarna för rastning får vi tid att prata...
Min mamma är ju gammal och ser väldigt dåligt, vi har varit hos två olika ögonläkare men det finns inget att göra. Utanför köksfönstret finns flera hus. Olika storlekar och färger. olika träd, skorstenar, grenar , moln skuggor som bildar figurer och mönster i min mammas ögon, det är spännande även för mig...för mamma ser en massa olika saker. Rätt som det är stannar hon upp....titta säger mamma förundrat, ser du...en kossa i trädet!? Mamma tror inte sina ögon.
Eller så är det någon med kikare, några som klär av sig för att sola, hästar i trädet. En båt. En kör som sjunger.  En stor fjäril..men så stor den är säger mamma...nej det kan inte vara en fjäril, sånna stora finns ju inte. En präst och svartklädda människor, jag tror det hänt något sorgligt, mamma ser bedrövad ut.
Ser du säger hon, du kanske inte ser lika bra där du sitter. Ibland säger jag, det är bara skuggor, grenar och bladen som du ser som en.....
Men jag håller med ibland också, javisst ser jag säger jag. Mamma ler glatt.
En sitter i trädet med kaffekopp, ja det är ju den tiden man fikar, det gör ju vi ,-) säger jag.
Jag håller med för om mamma ser...så är det ju inte kul att  hon hela tiden bli rättad och har fel, men om mamma verkar orolig då säger jag att nej, det är skuggor....och.....så det ser bara så ut, men jag förstår att du ser det på det viset, men det är inget.
Men mamma har stor underhållning från sitt köksfönster det är helt klart ..
Det är bara från köksfönstret hon ser allt det här. Och ena taket är lågt, nya hus olika vinklar... Så nivåskillnaderna är stora, kala grenar och grenar med blad. Mamma har svårt att se maten på sin tallrik, Så att allt utanför fönstret visar sig som det ena och det andra är inte svårt att förstå ,-)