Translate

onsdag 19 januari 2022

ORDLEK 3 / selfie

 Klimakteriehäxan ligger bakom temat.   https://klimakteriehäxan.blogspot.com  Man ska svara på 12 frågor- och man får inte använda Google.

Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar.

Eventuella tillägg inom parantes är frivilliga.

1 Där har jag bott: Uppsala ,( en otroligt vacker stad ,-) där jag föddes.)

Känsla:   Arg  ( Är jag sällan, långsint aldrig.  Tar det mesta med humor. Men jag KAN bli arg om någon är elak mot mig eller andra)

Bärs:  Glasögon

 Smycke:  Namnhalsband  ( med mina föräldrars namn )

Trevlig vrå i hemmet :   Datarummet  ( Mannen läser textnyheterna på TV, datarummet är mitt, varmaste rummet i lägenheten ,-)  Roligare med datorn än TV:n )

Fågel:  Talgoxe  (söt fågel,  älskar fåglar, har många favoriter och våra kråkor som följer med på hundpromenader )

Bästa plagget: (  Ekologisk bomull T-shirt, så himla skönt, varmt , mjukt och man varken fryser eller svettas! )

Hörvärt :  Tilltal  ( När någon tilltalar en, eller jag tilltalar någon, vänskap börjar med tilltal, som nu i hundrastgården, har fått jättefina bekanta ,  har kul ihop medans hundarna leker.)

På fötterna:  Leriga skor.  Som hundägare är jag oftast lerig , jag klafsar omkring i lera och annat, de flesta månaderna på året )

10  Sött:   rosiga kinder  ( Speciellt på barn som varit ute, det är sött )

11  Viktig accessoar:  Ringar    ( speciellt två, men som jag nu aldrig mer kan få på mig, på grund av en skada på det speciella fingret, men de två är viktiga)

12  Idol:    Raoul Wallenberg, ( en riktig hjälte. Han är nog den enda idol jag har ,-)   ) 


Primrose ,-)

Trottoar full med ........

 


Det blev en lite oklar bild ,-)))

Men ett litet minne. När jag är hos mamma sitter vi och pratar.  Mannen tar ut de två större hundarna, när han kommer tillbaka tar jag ut den minsta och han fortsätter prata med min mamma. Jag tycker det är mysigt att gå omkring där jag bodde som barn, så vacker miljö. Passerar ofta ett litet hus, som en kiosk i storlek. Där fanns en liten fiskaffär när jag var barn.  Mamma handlade där ibland. Den här soliga dagen var jag där med min klasskamrat Katarina, vi gick i klass 2.

Hon skulle köpa strömming åt sin mamma.  Handlaren lindade in allt i flera kvällstidningar, det blev ett stort paket. När vi kom ut på trottoaren satte Katarina paketet på sitt huvud. Hon höll i med båda händerna.  

Ja.....hela paketet föll i trottoaren, och sprack!  Hela trottoaren var full med strömming och en massa sand.

Sen satt vi där och plockade upp allt, i nytt tidningspapper.  Jag ler varje gång jag går förbi och tänker på Katarina.  Hon flyttade efter 2 an. Jag vet inte var.

Nu har en av våra hundar fått kennelhosta, trots vaccinering. Så det ska bli lindrigare. Ringde veterinären , det går tydligen här där vi bor. Blir ju orolig när han låter som om något fastnat i halsen, men vi gissade på kennelhosta. Vi har ju två hundar till. Hoppas de slipper.  

Har pratat med mamma, vi firade Nyårsafton själva hon, jag och pappa ,-)  Det borde jag kunnat räkna ut ,-)  Men kul att få veta att det var så.  Ibland dyker det upp frågor om släkt eller så, jag blir så nyfiken och frågar då mina äldre kusiner.  Bra med levande uppslagsböcker ,-))