Translate

tisdag 7 april 2020

Myser i vagn, OLD PUG ON HOLIDAY
Att ha hund i vagn, väcker lite uppmärksamhet på gott och ont ,-)

Eller lite så

Många vill stanna och fota!
Många stannar oss och frågar varför?
Är han lat??

En busschaufför i England saktade ner bussen, öppnade dörren och hojtade, - det var det snällaste jag har sett någon göra för sin hund! Så vinkade han glatt!

Jag tycker det är självklart varför han sitter i vagnen. ,-)  Vi har som vanligt tre hundar....de andra kan gå hur långt som helst.
Vi vill ju inte lämna en hund hemma! Ofta kan det vara väldigt varmt (fast på bilden regnar det) det var i FLÅM Norge. Vi är ute kanske 4-5 timmar. Vi går långt. Ibland är vi ute hela dagen.
 Vår mops som sitter i vagnen kan gå, det gör han också, han kan gå långt. Han kunde gå omk en timme.
Då tittade han upp på vagnen då och då, gick och gick!
Sen när han inte orkade mer..så ställde han sig mot vagnen och vill in i den. Likadant när han ville gå...reste han sig upp i vagnen, då fick han gå!,-)

Vi ville ju ut och röra på oss så mycket som möjligt, men inte lämna någon hemma. På det här sättet njöt vi allihop!

Vi mötte en polisbil i Norge, mopsen i vagnen med en blöt handduk över sig, plus att vi lät dom komma ner i vatten eller bli duschade , jättevarmt!
Polisbilen stannade och vi fick beröm för att vi tog så bra hand om våra hundar!
Kul!! ,-)
Vissa ställer  sig och skrattar. Spydiga kommentarer har vi också fått, men mest positiva ,-)
Nu är det vanligt med "hundvagnar" men det var det inte lika vanligt när vi började!

Vi har ju åkt runt i Europa och då vill vi ju se lite, tex en mops en varm dag i Amsterdam utan vagn, Det går inte...... Vi kom överallt. Med skydd för solen , våta handdukar, då njöt vår lilla kille.

Ett tag tyckte vi det blev lite jobbigt med alla som stannade oss och frågade.....så vi satte en skylt framtill på vagnen. " OLD PUG ON HOLIDAY" det hjälpte lite,-)

Vi har också haft dynor man köper som man blöter ner så att de kyler.

Likadant på vintern..hade vi en kälke......som mopsen satt i ,-) Helt plötsligt blev den lättare, han hade hoppat ur......sen gick han i snön, helt plötsligt efter ett tag , ett nytt ryck i kälken, där satt mopsen igen! Som sagt han fick bestämma själv ,-))