Translate

måndag 28 februari 2022

SELFIE

 Ord-Lek nummer 9

Klimakteriehäxan ligger bakom temat.   https://klimakteriehäxan.blogspot.com  Man ska svara på 12 frågor- och man får inte använda Google.

Varje svar måste starta med den sista bokstaven i föregående svar.

Eventuella tillägg inom parantes är frivilliga.

1. Ögonfärg:  Blågrön 

2.  Äter inte:  Nässelkräm  ( Har aldrig provat, tycker inte det låter gott med nässlor, men det ska vara nyttigt)

3.  Musikal:  My fair lady  ( det var min skola som satte upp den, jag och en kompis såg den 4 gånger)

4.  Inget för mig: Yrsel   ( inte för någon! Men vi har haft yrsel några gånger nu, nu har vi det för vi har covid, och det snurrar i huvudet)

5.  Hemgjort: Langos

6.  Värdefullt:  LIVET  ( det värdefullaste som finns, som alla har rätt till, det finns så många liv som aldrig borde ha gått förlorade, genom våld mord olyckor läkarslarv osv. och nu kriget mot Ukraina,  jag grät när jag läste att bla tio barn hade blivit mördade, barn som ska ha livet framför sig, förlorar sitt liv för att det finns så sjuka vuxna ) 

7.  Halvfabrikat:  Tikka Masala  ( med kyckling)

8.  På golvet:  Alabaster    ( här tänkte jag det blir ju lätt, vi har så mycket av hundarnas saker, en och annan dammtuss, nåt på A borde ju finnas, till slut bad jag mannen om hjälp ,-)  det var mannen som hittade A grejen som ligger under skåpet för den tar sin plats, en sten i alabaster ,-))) Mannen hittade den i England när vi var mycket unga.....man får bara ta om den ligger lös. Det här låg (nästan) lös.) Tänk att den skulle rädda mig i en SELFIE på en blogg SÅ många år senare)))  )



9.  Mat från Italien:   Ravioli  får det bli, det gillar två av barnbarnen, jag hade helst berättat om PIZZAN, men det kanske kommer senare)

10.  Teaterpjäs:  Isåfall. Spanska sjukan  ( den såg vi på teatern, men när vi såg den på TV några år senare, då kunde jag skratta fritt, Och skrattade så mycket så jag fick kramp i ansiktet ,-))))    )

11.  Obehagligt:  Nackspärr   ( har ingen koll på när det inträffar, jag spänner nacken ganska mycket, men någon gång blir det nackspärr som kan sitta i , i flera dagar. varför det händer ibland har jag ingen aning om )

12.  Ranunkel     ( en söt blomma, som håller länge, och finns i olika färger.