Translate

onsdag 20 mars 2019

Funderar på semesternJa det är frågan …..vi vet bara att vi tänker åka iväg ett visst datum.....vara borta i 2 månader.
Det låter mycket....men det är vad vi ska unna oss.
Hade tänkt England, inte för att hälsa på någon utan för att åka runt och njuta bara vi och hundarna.
Nu har ju Storbritannien lämnat EU....eller håller på!
Utan avtal ses England som ett tredje land, så OBS ni som tänker åka till England (Storbritannien) med hund!
Hunden måste vara rabiesvaccinerad som vanligt men ett BLODPROV måste tas (inom 30 dagar efter vaccinationen)  alltså inom 30 dagar efter vaccination!!
Så det är bevisat att hunden har tillräckligt många antikroppar! Vilket tar ca 5 veckor att fixa från rabiesvaccinationen!
Problemet blir att när man ska lämna England så släpps man inte in i något EU land!  tex Frankrike Holland Belgien.
Vi har vaccinerat våra tre....det tog inte på vår nya, så vi snabbt gav en till rabiesvaccin vilket är helt OK att göra, så det blir att vänta i 5 veckor till.
Får UK tillstånd att skjuta upp utträdet till den 30 juni, då gäller de vanliga reglerna....bara rabiesvaccin inte blodprov. Så då kommer vi in och ut ändå...även om det sista blodprovet skulle visa negativt!
Mycket med det här .
Nu tänker vi resa runt i Europa också, men vet inte riktigt var, vi vill kunna cykla med hundarna, valpen i en kärra det är väl det önskemålet vi har ,-))
Det är inte UK som bestämt de här nya reglerna utan EU.
Lite eller mycket märkligt att vi inte kan åka från ett rabiesfritt land till ett annat rabiesfritt land som vi kunde förr. Men vi kan resa runt i Europa!


Bad kommer det att bli....den stora hunden älskar att simma och dyka ,-)) Även den äldsta gillar att bada, jag däremot är en riktig badkruka ,-)))