Translate

lördag 26 augusti 2017

Broderligt!Nu blir jag "förvånad"...........allt flyter på bättre med mamma och hemtjänsten.
Det är inte det jag blir förvånad över utan en helt annan sak men innan jag kommer till det måste jag beskriva mamma lite.
"Mat" har varit ett kapitel för sig i hela hennes liv............när hon låg på vårdhemmet ville hon inte ha godis där ifall någon skulle ta det. Hon kan ibland vilja gömma sin mat hemma ifall någon kommer och tar den, för det är hennes mat, det är ena sidan av henne! Den andra är att hon kan ge bort sin mat och avstå!
Hon säger hela tiden att hemtjänsten ser så sugna och hungriga ut när dom tittar på hennes mat! Dom vill ha den säger hon till mig.
Jag säger då att dom har mat själva och säkert bara tycker att hennes mat ser god ut, dom vill inte ha din mat!
Nu har hon sagt fast vi vill veta lite mer om det här..............att hon och personalen delar på hennes mat!
Idag tex  när jag frågade henne vad hon hade ätit sa hon, jag kommer inte riktigt ihåg vad "vi" åt men vi delade broderligt............sen hade vi kaffe och delade på en kaka för det fanns bara en kaka!
VA.......vilka ni åt säger jag. Hon som kommer till lunchen............vi delade på min mat säger mamma glatt och låter väldigt nöjd. Hon är INTE SÅ snurrig för hon har blivit klarare i huvudet.
Sen efter vi ätit hade vi kaffe och en kaka, vi delade broderlig på allt.
Nu är det ju en portion mamma får till maten............... ok det kanske slutar så här. men känner jag mamma rätt så kommer hon att erbjuda personalen som kommer till lunch att äta av hennes mat..........den är djupfryst och värms.
Det här har hänt två gånger.
Jag vet att mamma inte tycker om att se dom sitta vid bordet och vänta på att hon äter.........hon tror att dom inte får någon mat alls..............och vill då inte äta själv, så då har hon börjat erbjuda hennes mat och dela den med personalen, vilket får mig att undra, hon säger säkert att hon inte vill ha en hel portion fast hon vill......det här är mamma i ett nötskal!
Jag kommer att vänta och se hur det blir om hon fortsätter men tycker att personalen kan tacka nej och säga att dom precis ätit!
Mamma får ju mindre mat själv och har ingen lust att betala för personalen att äta, en kopp kaffe är OK men mat!?
Mamma är knepig på sitt sätt.
Ska nu höra mig för....................hur mamma gör i fortsättningen.................men som hon fungerar har hon börjat så här så brukar hon fortsätta.
Jag tycker inte det är OK alls om personalen fast mamma kan säkert låta övertygande har halva hennes lunch!!?