Translate

onsdag 20 maj 2020

Jag funderade mycket på hur det skulle bli att


rasta hundarna på vår långa semester i Europa. Hundarna sover som stockar i bilen och hörs inte av alls. Men med så många mil måste de kunna springa fritt. På säkra ställen dessutom.
det var det enda bekymmer jag hade. Men det var det sista jag behövt oroa mig för skulle det visa sig ,-)
Det är svårare att hitta ställen i Sverige där hundar tillåts springa av sig och leka. Rastgårdar finns ju med de är små   så det skulle aldrig fungera på den resan. Inte när vi åker 750 mil.

Campingplatserna i England hade ofta stora ytor som tillhörde någon bonde som hundägare kunde använda.. Så snällt!
Stränderna i Nederländerna, Belgien och England där var det tillåtet att släppa hundarna fria, det fanns ibland ett litet område där de som badade fick vara, sen var den kilometer ofta mil långa stranden tillåtet att vandra på med lösa hundar. Så det var rena drömmen ,-)

Ofta är människor mer tillåtande med hundar  utomlands än i Sverige.
För några år sedan satt vi utanför en restaurang i Belgien med våra tre hundar.. ( tre andra än de vi har nu) det började småregna lite, men som vana hundägare vi är satt vi kvar, då kommer en kypare ut från restaurangen och frågar varför vi sitter ute..vi var välkomna in. Nu var vi nästan klara så vi tackade, men satt kvar. När vi gick förbi restaurangen tittade vi lite, vi såg bord med vita dukar och jättefint var det.  En stor hund låg vid ett matbord.
Nu vet jag ju att det finns de som är allergiska mot hundar, så självklart kan ju inte hundar få komma med överallt!
Dotter o svärson  var till Öland med två små hundar och två barn har de. Campingplatsen hade en restaurang med stor tomt.  De valde ett bord långt bort och hade de två små hundarna utanför ett litet staket vid sidan av deras bort, Men hundarna var utanför.....nej det gick inte, de måste lämna restaurangen, de hade inte hunnit beställa. Så i Sverige är de alldeles för strikta,
I England  är hundarna vana att träffas lösa,  så det blir ingen stor sak...en del bara går förbi, andra leker lite innan de går vidare. Den sociala kontakten med lösa hundar blir så naturlig. Inget skällande i koppel som de ofta blir här. plus att det är rent, inget skräp, och inget hundbajs! Det plockar ägarna upp! Nu kan man ju undra hur de kan plocka upp hundbajs när det inte fungerar så bra i Sverige, de har dryga böter men jag undrar om det skulle hjälpa här!

Här kommer några bilder från de länder vi var förra året, blandat! Så här bra  hade våra killar ,-))Några av alla bilder ,-)