Translate

fredag 3 april 2020

MARIA är MÖRDAD skrek hennes mamma! Måste tillägga att det är en sann historia ur mitt liv.
Det här hände när jag och Maria var 14 år! Vi var kompisar men vid 14 år hade jag tre andra tjejkompisar jag var med.  Maria hade sina vänner. Vi gick inte i samma klass.

Jag minns chocken!
Vi hade varit kompisar sen vi var omk 6 år.. Men inte bästisar.
När vi var 14 år var vi väldigt sällan ihop. Men en dag bestämde vi oss för att gå på bio!
Bion låg vid slottet  i Uppsala.

Men just den dagen var bion stängd. Så vi började gå hemåt, då helt plötsligt slöt sig en äldre man till oss. Han gick på Marias sida. Han tjatade att vi skulle följa med hem till honom...jag tyckte han var en gammal gubbe och intresserade mig inte alls för honom. Han var omk 35- 40 år gammal. Jag var intresserad av killar i min ålder ,-) Jag tittade till , såg att han var utlänning, kort och hade ovanligt stora framtänder. Sen ägnade jag inte honom något intresse.
Jag tyckte inte att min kompis Maria visade något intresse heller....eftersom jag inte hade träffat Maria på väldigt länge önskade jag bara att han skulle gå, så vi fick prata....helt plötsligt sa Maria till mig att hon skulle följa med honom, jag trodde jag hörde fel!? En gammal gubbe. Men jag skulle komma till Maria kl 18:00 bestämde vi.

Klockan 18 var jag där...hon var inte hemma! Hennes mamma sa..är inte hon med dig? Vet du något?  Ville inte skvallra så jag sa nej!

Efter hennes mamma stängt dörren. Stod jag i trappen och tänkte att jag måste ju berätta....om det nu hänt något. Det var ju konstigt att hon inte var hemma.
Jag tog mod till mig och ringde på....Jag berättade att Maria följt med en äldre utlänning...då slängde Marias mamma sig på golvet och SKREK Maria har blivit mördad!!! Hennes pappa kom rusande. Han såg så chockad ut. Jag bara tittade och visste inte vad jag skulle göra.
Hennes mamma kom upp på fötter.....och skrek åt mig!? Det är ditt FEL är hon MÖRDAD är det ditt FEL!
Vi har varnat henne för dig!

Jag blev SÅ chockad! Jag var väldigt hårt hållen, och måste vara inne senast klockan 21:00 inte en minut efter. Och min pappa var ute och spionerade på mig! Även om han visste att jag bara satt  ute och pratade med mina tjejkompisar.

Jag sprang hem till mina föräldrar och jag storgrät så jag knappt kunde prata ..då SLOG min PAPPA till mig HÅRT, så jag for ner på golvet!

Det chockade mig!

Marias föräldrar ringde polisen.

En polis kom och förhörde mig, hur såg han ut??   Det visste jag knappt...Kort, ovanligt stora framtänder, omk 35-40 år och utländsk!
Han såg väldigt tvivlande ut att jag inte kom ihåg mer. Men du måste väl ha sett mer än så. Nej det hade jag inte, han gick på Marias sida .
Var du avundsjuk att hon följde med och inte du? frågade han....
NEJ han var ju gammal sa jag. Jag hade inte en tanke på att följa med! Jag följde aldrig med okända.

Min pappa och jag tog bilen och åkte runt i Uppsala.
Min mamma klagade på ...att är Maria mördad så måste vi flytta, då kommer alla att tycka att det är ditt fel.

Omkring kl 1 mitt i natten kom hon hem! Hon hade tittat på film tillsammans med den mannen sa hon till sina föräldrar och polisen.

Vi sågs inte på flera år fast vi bodde i samma bostadshus, efter det som hänt!

En dag många år senare åkte vi på samma buss...då gav hon mig en förklaring....hon berättade att när hon pryat i en barnfamilj när hon var 14 år genom skolan..Då hade hon träffat på utländska män i den åldern 35-40 år i en park när hon var ute och gick med barnvagnen.
Hon hade stämt träff med dom på kvällen och haft sex. Vilket förvånade mig väldigt mycket, det hade jag aldrig kunnat gissa! Hon hade använt mig som täckmantel. För hon visste att jag var hårt hållen och att jag inte skulle vara ute efter klockan 21:00. Så hon sa att hon skulle till mig och visste att jag var inne, då var det ingen risk att hennes föräldrar skulle se mig ute  då åkte hon och hade sex med de här äldre männen! Jag är glad att jag fick en förklaring! Men jag var så förvånad.. Då trodde ju hennes föräldrar att jag var ute  sent. Att jag påverkade henne.


Det är ju så många år sedan. jag tänker verkligen inte på det ofta alls. Men är förvånad att hon berättade sanningen för mig...förvånad för jag hade aldrig i livet  kunnat gissa det. Förvånad över att hon ens ville berätta det. Men hon trodde kanske att jag visste mer.....och ville förklara.

Maria heter något annat.  Och att pappa slog till mig var för att om någon hade fått en chock så skulle man slå till någon i ansiktet  fick jag höra senare..