Translate

torsdag 11 juni 2020

Det jag undrat över i så många år, fick jag helt plötsligt svar på ,bara så där ändå.
Rosor från Engelsk campingplats ,-)

Var hos mamma igår ….som vanligt sitter vi och pratar...om allt mellan himmel och jord...vi skrattar tycker jag!
Jag tar inte upp att jag har en depression. Eller något tråkigt. Så det vet mamma inget om.

Måste jag förtydliga det  innan jag skriver resten.

Jag har varit så glad över att min mamma och jag har fått mycket bättre kontakt nu när hon är ensam och gammal.
Min mamma berömmer alltid hemtjänsten, hon tycker om alla men har några favoriter. Tre stycken, vilket jag tycker är kul, de stannar och fikar med henne varje gång de är där. Även de andra i hemtjänsten fikar ofta hos mamma. Mamma bjuder på kaffe och alltid något gott till.

Hon pratar ofta om speciellt den ena. Hon är fantastisk tycker mamma. Jag har förstått att mamma saknar sin favorit även när jag är där.

Idag när vi satt och pratade.  Så satt mamma helt plötsligt tyst, sen tittade hon på mig....sen kom det.
Du vet när jag pratar med "och namnen på tre stycken" i hemtjänsten så har vi SÅ roligt, vi pratar och skrattar och har sån gemenskap, vi har verkligen gemenskap. Sen tystnaden hon....men med dig är det annorlunda säger mamma till mig...vi har ingen gemenskap du och jag, jag önskar fortsätter mamma...att du och jag hade samma gemenskap så vi kunde prata. Men det har vi inte.....sen tittar hon på mig  som för att se hur jag reagerar eller förstår.... jag låter henne fortsätta....Det har ingen betydelse om det är släktskap fortsätter mamma, det är inte släktskap som behövs eller betyder något. vad som behövs är gemenskap, förtydligar mamma igen och det har jag med " de namnen igen på personalen" och inte med dig. Så därför kunde hon inte prata med mig .Säger hon avslutningsvis.

Nu förtydligar jag, nej det är inte för att mamma är gammal eller vimsar på något sätt! Som hon säger så här!

Jag var glad att vi fått så bra kontakt, det var Guld värt för mig!

Men det tycker inte mamma att vi har.

Hon har alltid haft avstånd till mig sen jag var liten.  och stundtals mycket elak. Så det är inte något nytt. Men jag hade ändå inte väntat mig att hon skulle säga det så här.

Jag har aldrig sagt något om hur hon behandlat mig utan bara försökt ha bra kontakt med henne under alla år. Jag vet att det hänt när jag ringer till henne, att hon inte svarat. Hon har sagt att hon stod vid telefonen och hade handen på luren, jag visste att det var du...men jag lät det ringa, jag ville inte svara,


Så något nytt är det ju inte, men när jag kom hem blev jag ändå så otroligt besviken! Eller det blev jag ju redan hos mamma, men jag visade det inte.
Blommor från en Engelsk Campingplats