Translate

måndag 5 juni 2017

Repris............när vi höll på att bli utslängda från en campingplats på grund av.......................Nu kör jag en repris på när "vi nästan blev  utslängda från en campingplats i England ,-)"
Jag skrev om det här för något år sedan, vet inte ens om det finns kvar på min blogg eller om jag tagit bort det då jag tog bort allt för att börja om ,-)

Min man är Engelsman och vi var på väg till England för att campa med husvagn, vi har bott i England och varit där mycket men det här var första gången med husvagnen.

Vi hade våra hundar med oss, 3 st, då kan det vara knepigt att få stanna på campingplatser för dom accepterar oftast bara två hundar.
Det visste vi inget om, det hade inte gjort någon skillnad för vi hade ju inte kunnat lämna en hund hemma!!
Vi letade efter campingplats, hittade ingen till att börja med............det började bli lite sent.
Men så kör vi förbi en mindre campingplats.
Vi provar där.....................nej till 3 hundar!!!...........det var inte så bra. Men efter lite prat så kunde hon tänka att ändra sig och tillåta 3 hundar ,-)
Ni måste plocka upp sa kvinnan som ägde campingplatsen, vi sa att i Sverige  plockar man upp och halade fram en massa bajspåsar. och lovade att rasta utanför området.
Kvinnan var lite tveksam men OK vi fick stanna, men inte på själva campingplatsen utan vi fick stå på parkeringsplatsen. Men det gjorde ingenting, vi var så tacksamma! ,-)
Det fanns dusch och toalettblock, det fanns en pub alldeles i närheten. Men vi ville inte riskera att hundarna skulle skälla, så min man avstod från pub besöket trots att han som engelsman inte varit på en riktig engelsk pub på åratal! Och han ville inte gå utan mig.
Jag ville inte duscha för jag var rädd att göra något fel, ( på den campingen) annars duschar vi ju, vi ville visa vår tacksamhet och göra allt rätt, precis som vi brukar på campingplatser ,-)
Så vi rastade hundarna utanför campingområdet..... jag sa till min man....att det är lika bra vi lägger oss tidigt............så vi inte hinner klanta oss ,-))) det sa jag mer som skämt, kunde ju inte ana hur det skulle bli.......!
Vi hade åkt på semester innan nyponrosorna börjat blomma hemma i Sverige.....mina absoluta favoritblommor....................
Precis när vi kommit tillbaka efter hundrastningen , precis när vi ska gå in i husvagnen ser jag en megastor buske..................är det nyponrosor!?
Jag hajar till, men nej busken är så stor, sånna nyponrosbuskar finns inte i Sverige!
Den är flera meter lång och hög!
Jag pekar på busken medans jag tar ett kliv upp i husvagnen, kan det vara nyponrosor!?
Min man tittar................vet inte.................jag går och tittar säger han.
Busken fanns på den stora campingplatsen!
Efter en stund kommer min man tillbaka................JO det var nyponrosor, han räcker mig 3 st!
Det hade blivit rätt mörkt ute................inte lätt att se, så en var utblommad helt, en fullt utslagen och en knopp.
Jag stirrar på buketten, ÅH jag drar in doften! Jag blev jätteglad..........,-)
Nyponrosor!
Precis då knackar det på husvagnsdörren!
Min man öppnar!
..................Var det dig jag såg smyga runt i min buske!?
JAA säger min man.
Du tog väl inga blommor???!!!!!
JOOO......................
Jag tar buketten, visar kvinnan.....................
Han tog dom här.
Hon stirrar förfärade på den utblommade, den fullt utslagna, och knoppen!
Då brister det för henne!
HUR KUNDE NI, jag som litade på er??!!!
Hon halvgrät, jag sa direkt att det var mitt fel..............för att jag älskar nyponrosor hade min man plockat dom här 3.  Han inte trott att det gjorde något för att busken stod på själva campingplatsen.
( Hennes hus och stor tomt låg på motsatta sidan åt ett annat håll, där hade hon blommor och buskar, det var ju inte på hennes privata tomt.) Det här sa vi ju inte, så hade vi tänkt!
Hon skrek och halvgrät, hur kunde vi!?
Hon hade aldrig varit med om något liknande!?
Nu ville hon att vi skulle lämna campingplatsen! Vi fick inte stanna över natten! Nu var ju klockan mycket, runt 22 på kvällen, så hitta en ny campingplats var det inte frågan om att vi skulle kunna göra.
Hon som litat på oss.
( och vi som bestämt att vi skulle lägga oss tidigt för att inte göra något fel) ?!
Hon funderade starkt på att slänga ut oss!
Jag sa att vi kunde betala för blommorna...............hon blev ännu mer arg, det kunde vi frågat innan vi tog dom!
( saken är att när vi campat i Norge där dom har nyponrosbuskar på själv campingplatsen är det tillåtet att plocka där vi varit)
Det sa jag..............så vi trodde att det var OK där också.
NEEEJ inte i England................sa hon.................gör ni det på ett annat ställe i England blir ni utkastade från landet!
Jag kände mig så dum!
Det kändes precis som man blir bestraffad som liten................jag mådde så dåligt, vi bad så många gånger om ursäkt.
Vi förklarade så många gånger att vi varit så tacksamma att hon låtit oss stanna och det var vi ju.............
Till sist sa hon att vi fick stanna över natten men aldrig mer skulle hon tillåta någon annan som bara dök upp att få stanna på hennes campingplats hon var djupt chockad och SÅ besviken..............
De nyponrosorna njöt jag inte av kan jag säga....................och fast det gått flera år har jag aldrig plockat en nyponros i England, jag får ont i magen av bara tanken!
Jag skämdes så mycket...............så jag sa till min man att det här berättar vi inte för någon!
Men ett par år senare när den yngsta dottern och jag gick i skogen med våra hundar berättade jag.................
Dottern skrattade o skrattade!
Då när jag kom hem bloggade jag om det för första gången ,-) Då släppte jag känslan att vi gjort en megafel, det hade vi ju enligt henne, men jag kunde prata om det ,-)) Även om det var fel vi gjort ,-)

Så typiskt att vi klantade oss.............vi som aldrig skräpar ner, stör eller gör något olagligt, utan beter oss som trevliga campinggäster,-))) Och fick en tårta när vi varit på en och samma campingplats i Norge flera år i rad , av campingägarna,-)
Så blir det sån megamiss i England ,-)
När jag till sist vågade berätta om det här för mina föräldrar blev pappa chockad............han sa ni köpte väl en blomma till henne och bad om ursäkt..............det berättade jag för vår äldsta dotter, en blomma!? Aldrig sa hon, det skulle varit en kaktus i så fall ,-) Men vi hade ju gjort fel! Det är bara att erkänna.


NU hoppas jag värmen kommer................
Att vi alla får njuta av en härlig sommar.
Vi åker med husvagnen.
Det känns så skönt!
Våra barn steppar in och hjälper mamma ,-)
Vi gör så mycket vi kan innan vi åker...................
Så även om vi åker om några dagar har vi mycket att göra.
Så det här blir med sista inlägg innan semestern.
Bloggar när jag kommer tillbaka!
Njut på nu! ,-)


Försöker slita itu min gubbes slips
Jag försöker slita itu gubbens slips! Man kan använda handduk, strumpbyxor tex, men jag har valt slips!
Jättekul är det, en kanon övning, bra för armar och styrka.
Det är ju viktigt att behålla sin styrka så länge man kan ,-)
Man kunde ta vad som helst bla en slips, gubben har ju många han inte använder.Jag får ofta ont i huvudet av andra övningar för armar, men den här är kanon!

Det här måste jag sätta in, vilken begåvad tjej!


Såg den precis och blev SÅ impad! ,-))