Translate

måndag 20 december 2021

Magiskt vackert när det mörknar tidigt.

 


Vi brukar sällan ta vägen förbi Domkyrkan, men nu gjorde vi det och jag måste bara ta ett foto ,-)

Jag älskar mörkret och allt det vackra som kommer fram på ett magiskt sätt. Uppsala en otroligt vacker stad och den stad jag föddes i har  fantastiska juldekorationer. Min man avskyr mörkret, han tycker det är svårt att köra i mörkret, det är det, allt är svart och mörkklädda människor springer omkring som yra höns och kastar sig ut i vägbanan.  Så fort jag suckar för att allt är så  vackert, talar min man om sin synpunkt. Ja men det är ju ändå magiskt vackert ,-) Samma visa varje gång ,-)) Jag tycker att det ena inte har med det andra att göra.

Minnen från domkyrkan har jag många , där bytte jag själv buss när jag var 6 år och skulle till förskolan, i en annan del av Uppsala. Då hade jag busskort och medans jag väntade på buss nummer två, gick jag ner till några stora stenar som låg i den extra vattenkanalen som drev ett vattenhjul vid Fyrisån vid saluhallen, precis nedanför Domkyrkan, där tittade jag på stora "tyckte jag då"  att fågeläggen var.  De såg lika blå ut och var så vackra.

Flera år senare var jag med min kompis Ewa, vi hade varit på skolans danskurs på kvällen vi var 13 år. Medans vi väntade på bussen hem vid Saluhallen, gick vi upp till Domkyrkan, det var mörkt och efter kl 20 .

V tänkte att vi går runt domkyrkan, men en bit runt ser vi en man med svart slängkappa som hoppar in vid Domkyrkan . Vi undrar vad han gör, så vi stannar, efter en lång stund kikar han fram, ser att vi stannat och tittar åt hans håll, så kommer han springandes mot oss i full fart med slängkappan flygandes. Vi springer mot trapporna.  Kastar oss utför och ramlar. slår hål på byxor och  kommer ner mot saluhallen, till busshållsplatsen, vi var så rädda. Uppsala är fullt av minnen även andra sidan av Uppsala där jag aldrig brukar vara, för där åkte jag buss när jag var 6 år, hade mitt busskort, mamma trodde jag var på gården, hon tittade aldrig efter. Jag bytte buss och åkte runt ,-) Ibland åkte jag med en kompis från förskolan, ibland åkte jag själv ,-) Sen började jag första klass i närheten av  där jag bodde. då fick jag inget busskort och inga fler bussresor på ett tag .

Ha det fint ni alla som tittar in till mig ,-)