Translate

måndag 26 oktober 2020

Vem är det................. Inte vet jag......

 

Jag väljer att ljuga! Har ingen lust att stå och diskutera med en av grannarna, jag känt i åratal, Men umgås inte med, hon kan vara mycket trevlig, men hon kan ha en andra mindre trevlig sida också.

Varför kunde jag inte bara säga, att det är säkert fler som tycker som du, men så tycker inte jag bla

Vad har jag då ljugit om...jo...jag brukar inte ljuga men en vit lögn då o då......det händer men inget viktigt. Men nu ljög jag.

Så jag har lite svårt att komma till saken nu!.....

Jag blir alltid obekväm när jag när sånt händer, jag hoppar inte på andra människor!

SÅ...

Vi möter grannen, min man är med och hundarna. .


Då helt plötsligt skriker hon till. VEM MATAR FÅGLARNA!!!!!!!

-Ja inte vet jag. svarar jag då.  Det är SÅ OHYGIENISKT och farligt för HUNDARNA skriker hon!

Ja inte tänker jag erkänna att det är jag som matar någon fågel när hon tar sig sån ton. Jag ser så oskyldig ut jag kan. Och nekar och undrar lite själv..vem kan det vara! 

Nu är det så att jag matar med talgbollar. Fåglarna bor på andra sidan vägen i skogen, de tar maten med sig dit! Och jag matar aldrig med matrester!

En massa FÅGLAR är det skriker hon vidare  Ja det kommer ju lite fler än de två kråkor jag matat i flera år,  Jag har ju två kråkor som går vid sidan om mig när jag rastar hundarna ,-) Så lite misstänkt ser det ju ut i hennes ögon. Nu när det är kallare kommer ju lite fler , Men de flyger snabbt vidare. Så vi har inte många fåglar alls.

 Jag matar på ett ställe rätt långt från där vi bor. 

Hon tittar misstänksamt på mig! Men jag ser lika grubblande ut som hon. Tror jag alla fall, jag kanske ser hur skyldig ut som helst!

Nu tycker jag inte om att bli påhoppad så där. Och de fåglar jag matar gör ingen skada. Förresten är det säker nåt jag ärvt från mina släktingar i Skåne, de älskade fåglar och hade alla varsin tam undulat och matade alla fåglar de såg ute.

Men tror inte grannen var mottaglig för snack om något arvsanlag.

Vem går nu och smyger med påsen med talgbollar , jo jag förstås, hon har samma hundrastningstider som vi, jag tittar mig noga omkring så kusten är klar! Sen tänker jag att nej nu får det vara nog, jag är vuxen och gör vad jag vill. Det är många som är emot att någon matar fåglar det vet jag, men har man några trogna fågelvänner så har man.

Du skulle ha sagt ifrån, säger min man. hallå ...varför sa du inget själv, han är ju med och matar våra kråkor, plus några andra nu när det blivit kyligare.

Grannen  smyger hon också, idag vände hon om och kom fort bakvägen och stod och kikade.

Sånt här gillar jag inte! Jag låter andra hålla på med sitt, och jag vill inte att folk ska lägga sig i vad jag gör.