Translate

tisdag 17 april 2018

Vi gjorde något man inte fick

En semester för 4 år sedan åkte vi runt i England och Wales med husvagnen och 2 hundar.

Vi kommer till en campingplats och när jag tittar mig omkring ser jag en bit bort ett slott som är grått.
Dit ville jag gå när vi rastade hundarna.
Vi fick gå en bra bit ,-)
Vi kom till en skyllt där det stod att det var absolut förbjudet att gå in till slottet, men det hade vi ju ingen tanke på bara jag fick stå på utsidan var jag nöjd ,-)
Vi mötte ett par från trakten de sa, titta gärna från utsidan men absolut förbjudet att gå in.
Vi kom fram, slottet såg fantastiskt ut, Hela utsidan var hel men på insidan var det mycket som var trasigt  helt borta. Otroligt vackra fönster.
När vi skulle gå tillbaka till husvagnen så hörde vi röster från insidan av Slottet, jag såg ett par ungdomar som snabbt hoppade ner så de inte syntes, aha man kunde komma in alltså, men det var grovt stängsel i flera omgångar runt slottet och någon öppning syntes inte!
En hög mur som var för hög för mig att klättra över fanns.

Nu började jag leka med tanken om det kunde vara möjligt att vi också skulle kunna komma in till själva slottet och slottsgården? ,-)Jag frågade min gubbe, ja han tyckte det lät kul. Kunde ungdomarna kunde väl vi.
Vi såg alla stora skyltar som förbjöd att någon gick in. Men vi tänkte chansa.

Vi gick och la oss att sova nästa dag skulle vi fortsätta resan......nu hade vi chansen.... vi skulle ångra oss om vi inte tog den, vi skulle försöka komma in.

Jag tog på mig gympaskorna ifall jag behövde klättra lite.
Vi tog avfallspåsen med oss för att slänga på vägen och vi tog med oss hundarna.
Vi kom fram....vi började titta runt stängslet men vi såg inget......vi kollade så ingen såg oss.
Helt plötsligt hojtar gubben till, här....här, han visar på något som man kunde ändra lite på, smalt var det , men vi kom in till första lilla gräsplätten där fanns mer stängsel, nu när vi visste vad vi skulle titta efter hittade vi nästa som gick att ändra lite och nu hade vi bara ett stängsel kvar, vi hittade igen det som gick att ändra och trängde oss in ,-)
Helt plötsligt stod vi framför slottet, en varm solig dag med blå himmel, med avfallspåsen i handen   den hade vi glömt att slänga på campingplatsen.,-))
Vilket slott! Det var som att komma in i en annan värld.
Det var en otrolig upplevelse, vi såg förstås ingen annan, allt var tyst och ett fantastiskt slott . Ingen kunde se oss från utsidan för det var en hög mur runt.
Vi gick runt slottet på en slingrande väg som gick uppåt under en massa valv i olika storlekar,  stora valv och små valv, det var så vackert så jag glömde helt bort att vi inte fick vara där..... vi njöt och tittade in överallt där vi kunde från utsidan . Det var en underbar grönska men det växte som om ingen hade varit där och brytt sig på många många år
 Tänk om vi hade haft ett litet bord vi kunnat sätta under valven som avlöste varann och ta ett glas vin.
Vi gjorde oss ingen brådska alls.
Till slut gick vi ut samma väg vi tog oss in.
Jag kände mig överlycklig, hela vägen när vi fortsatte vår resa tänkte jag på det grå slottet, skräppåsen följde med ut och slängdes där den skulle slängas ,-)
Det var en upplevelse jag tänker på än idag. Ett av det vackraste jag varit med om ,-))
Gubben och jag som annars är så laglydiga........men där följde vi hjärtat ,-)