Translate

fredag 13 mars 2020

Bildminne eller känslominne

 Kanske har ni båda! ,-)Jag har känslominne ,-)

Det betyder att jag minns  väldigt starkt...och minns  var jag stod i förhållande till andra personer, var de stod. Vad vi sa....vad jag kände just då!

Jag minns mycket i mitt liv, från jag var 3 år. Då är det känslominnet som hjälper mig.
Jag minns när jag fick min första docka...var jag stod var mina föräldrar stod osv. Likadant med så mycket. Placeringen hjälper mig att känna känslan, det är som att gå tillbaka i tiden och uppleva allt igen ,-) Även mindre betydelsefulla händelser..så är det just  placeringen och känslan som får mig att minnas.

Mitt bildminne är lika med noll! ,-))
Jag måste fota för att komma ihåg.....hur ser min man ut. ,-))..det är klart jag vet. Men har inget fotografiskt minne. Då måste jag ta fram mina fotografier! . Vissa får ju fram som ett foto i sitt huvud, men inte jag.

 Så jag fotar, hela tiden, massor med bilder!
Bilder är jätteviktiga för mig!
Ja visst ja, tänker jag när jag ser min kusin på bild! Självklart så ser hon ju ut. klart jag minns hårfärg och lite sånt, men att se bilden inom mig, nej det går inte!

Men känslan, den kommer direkt, 5 år...jag sitter på brunnslocket hos min farmor...min äldre kusin står till vänster om mig...min andra lite framför åt vänster, jag känner mig lite blyg men glad!
Och det är inte enstaka händelser, jag minns otroligt mycket även om det inte är stora händelser, bara vardagliga. Men att just "se" framför mig, nix, funkar inte.

Så har du som läser det här fotografiskt minne. Känslominne, eller kanske både ock!
Känner du igen dig i mitt inlägg? ,-) Skulle vara kul att veta!

Många verkar ha ett fotografiskt minne, det skulle ju varit väldigt kul att ha ,-)