Translate

onsdag 6 augusti 2014

Fångar man krusbärstjuvar med lasso?

                                                     bild lånad från Wikipedia

Inte ett krusbär på sommarstället! När sonen var där o klippte gräset var det hur många krusbär som helst. Nu syns inte ett endaste krusbär till, inte ens på gräset under busken.
Samma sak hände förra sommaren. Åren innan har vi haft massor av krusbär, så vart har alla krusbär sonen såg tagit vägen undrar vi.
Äter verkligen fåglar krusbär och plockar dom verkligen så rent.
Det finns vinbär, dom svarta är borta och många av dom röda, men inte alla.
Ska man stå och vänta i ett fönster och slänga ut ett lasso, och kanske kunna håva in ett gäng grannar!
Klart man undrar.
Vi har inte många grannar, dom vi har är supertrevliga.
Ett av grannparen älskar krusbär, det sa han för flera år sedan ,-).
Men att dom skulle plocka alla, det har jag svårt att tro. Dom vet ju att vi kommer ut efter vi varit bortresta.
Ett nytt par har flyttat in, snett emot, dom känner vi inte, dom har bott där lite över två år, alltså lika länge som buskarna varit renplockade.
Slog upp på nätet om fåglar, om dom äter krusbär, men det jag hittade så var svaret att det trodde dom inte.
Nu är ju inte det här hela världen, men lite trist om det är någon som kommer in olovandes.
Jag spånar på såklart i tanken, ska man fråga grannen som älskar krusbär om dom har något bra krusbärsrecept ,-)) . Gå över till dom nya grannarna med en liten krusbärsbuske och önska dom välkomna ,-))) Är dom oskyldiga tycker dom ju bara vi är trevliga, är dom skyldiga så förstår dom väl vinken ,-)))
Nix pix, vi har faktiskt kommit på svaret, vi ska köpa en viltkamera ,-)) vi bor så avskilt så det blir bara vår egen tomt vi fotar eller filmar, hur den nu funkar. Det kan vara intressant ur alla vinklar, har vi folk på tomten som inte ska vara där, vilka djur kommer in ,-))
En sån kamera sätts igång vid minsta rörelse på tomten. Dom är inte hiskligt dyra heller.
En sån får det bli .-)
                                                                  Primrose ,-)


7 kommentarer:

 1. Ett mysterium värdigy för detektiven Sherlock Holmes. Du och din man får väl turas om vem som är Watson eller Sherlock. Minns en gång nere vid kollonilotterna då jag stod och rensade så kom en familj och började plocka från hallonbuskarna på lotten. Orsaken varför de gick in på kolloni- området var att skogshallonen som dte faktiskt fanns rikligt me var så små. Fräcka människor. Jag blev så paff. Potatis kund eochså försvinna en del nätter. Undrar om din krusbärstjuv är fyrbent, tvåbent eller bevingad? Kram Zinnia

  SvaraRadera
 2. Det finns faktiskt fåglar som äter både krusbär och vinbär. Olika fåglar för olika bär och beroende på övrig tillgång av föda .Googlade och fick fram det på fågelsidor. Men det är de sista åren de kommit och ätit, inte tidigare.
  Kan tänka mig att det var varmt på Skansen, hoppas det är lite bättre i slutet på månaden.
  Visst var det snällt att komma med med sin fågel. Det lever jag på länge.

  Ha en fin fortsättning på sommaren

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja hej du, bärtjuvar usch. Även om det inte är hela världen så är det halva iaf. Du ska så klart ha dina bär. Fåglar och djur är svårt då ni inte vistas där så mycket. Jag hade ett liknande problem fast inomhus (längesedan) en vicevärd med nyckel. Jag skrev en skylt "Gud ser dig" och sen var det över.
  Smart med kamera då vet ni.
  Kramen från Skogsfen.

  SvaraRadera
 4. Fåglarna äter bär. Mina vinbär försvann fort. Kommer det körsbär, kan de vara borta på en natt*ler* Jag har kommit på änderna flera gånger. de står på arken och äter röda vinbär direkt från busken.
  Det vore ju hemskt om det är några grannar som plockar dina krusbär. Sätt upp en kamera, det är bra i alla avseende!
  Kramisar<3<3<3

  SvaraRadera
 5. Jag har varit med om det en gång, alla krusbär var borta, vet fortfarande inte vem som tog dom...men något djur måste det ha varit. Lycka till i tjuvjakten, kram

  SvaraRadera
 6. Hmm...Det var ett mysterium och konstigt. Jag är uppvuxen med krusbär och där tog inga fåglar bären. Synd....tycker inte om krusbär. Dom hade gärna fått mumsa i sig dom.
  Ett riktigt Miss marple fall här.
  Ni kanske kan lukta er fram? Hmm....

  Lycka till med ......FÅNGA TJUVEN/ TJUVARNA.

  Kraaaaaaam.

  SvaraRadera
 7. Välkommen tillbaka, har inte uppmärksammat det. Trist med bären, gör en skyllt och sätt vid bärbuskarna om att du vill själv plocka bären och hoppas att ni får ha dem i fred.
  Kramen.

  SvaraRadera