Translate

torsdag 2 november 2023

Novent..... ja jag ska gå helhjärtat in!

 


I år upplever jag hösten ännu mysigare ,-) Grå himmel i olika nyanser har jag alltid älskat, så himla vackert och vilken myskänsla när det börjar mörkna och himlen är grå ,-)

Vi tänder alltid en massa ljus i köket, 13 stycken när vi äter. Så mysigt. Så jag är ju nästan där...när jag läser ett ord jag inte riktigt vet vad det betyder. Novent!   Det vet säkert ni andra som läser det här, men för mig var det nytt ,-)

Ja jag eller vi hänger på,  OK jag tycker också att jultomtar i september och lussekatter i början av Oktober förstör julkänslan. Men det här är nåt annat tycker jag. Novent är ju en sammanslaging av November och Advent läser jag. Extra mysigt ska det bli.....för det betyder mysig stämning under den mörka tiden innan jul, och det vill jag absolut uppleva ,-)  Novent börjar den 12 nov tre veckor före första advent. Smaka lite pepparkakor, sätta upp en grön kvist...lyssna på någon julsång, lite så. Det som fick mig att tippa över till att tycka det här är helt OK, ,-)  Det var adventsljusstaken ,-) Det lät bara så mysigt, Man tänder den i fel ände, så man börjar med fjärde ljuset ,-) Sen tredje.....så när man kommer till första ljuset, blir det det sista på Novent och det första på advent.  Där fick jag rysningar ,-) Så läckert, kul!  Vi som ändå tänder så mycket ljus, Så det får bli en Novent ljusstake också ,-)

Tills dess njuter jag på.  


Med lite löv och våra gröna tomater, vi har ätit upp de som blev röda ,-)

Ha det fint 😊💟