Translate

torsdag 13 december 2018

Kanske har min mamma en liten poäng ändå


Gömma sig inomhus bakom en dörr till ett annat rum...…..tills besökaren har gått...…
Ja alternativen är många.

Min mamma har alltid sagt ändå från jag var liten …...inte vill dom att vi kommer!
Men de sa ju det. har jag då sagt..…      Det är ju bara som folk säger.   .sa mamma då
Ofta sårade hon mig....VA ringde hon DIG!?!
Ja...…
Mamma var alltid oförstående...………...NEJ det var väl du som ringde.....hon ville aldrig tro att någon kunde ringa mig! Fast jag hade kompisar som jag hade kul med så kände jag mig besviken över hennes ord, ! Trodde mamma att ingen ville vara med mig?! Inte vill dom att "du" kommer!!! sa hon ofta.Idag när jag satt och tänkte tillbaka lite så började jag skratta......ok det var väl inte så kul då. Men jag kom på några ex som visade att mamma hade kanske en poäng trots allt ,-)  Även om jag tror att de flesta menar när de säger...." kom och hälsa på"  Vi menar det....gubben och jag alla fall!

Så här kommer några ex från mitt liv Och något från säker källa ,-)) (mamma)!

EX 1

Vi var i England, min gubbe är ju därifrån.... vi var ute och gick....mötte en äldre kvinna som min gubbe känt sedan han var liten . Vi pratade med henne och hon ville så gärna att vi skulle dagen efter kl 10:00 komma och besöka henne, det var hon väldigt noga med...annars blir jag otroligt besviken, det sa hon flera gånger...….eftersom vi var där på semester så sa vi förstås JA vi kommer gärna.
Dagen efter kl 10:00 var vi där, först öppnade ingen...men vi knackade igen...då kom dottern, tittade på oss...VA KOMMER NI!?
Vi förklarade att var bjudna, JA jag vet säger hon...men vi trodde aldrig att ni skulle komma!!!
Vi ska bort...men kom in och sitt i soffan en stund....vi hinner inte bjuda på te!
Vi blev så snopna så vi (dumma som vi var) gick in och satte oss i soffan i det större rummet....mamman kom in och sa som dottern hade sagt att dom aldrig trott att vi skulle komma!
Där satt vi själva gubben och jag i soffan och tittade på varandra.... efter 10 min kom dottern in och sa att vi måste gå!
 Behöver väl inte skriva att vi aldrig gick dit igen ,-))

EX 2   Gubben har en yngre bror i London....när vi kom till London  nästa gång ( vi bodde i Sverige då) skulle vi ringa sa han. De hade inte sett varandra på 6 år. Och vi skulle åka förbi London så redan innan vi lämnade Sverige så ringde vi......NEJ det passar inte att ni kommer alls säger min gubbes bror, hans flickvän hade någon skrivning hon skulle plugga till... kan vi träffa dig i en park  en liten stund bara så vi bara kan ses undrade min gubbe......NEJ det gick inte heller bra!

EX 3
Mamma och pappa har ju sin sommarstuga på landet, En man som bor tvärs över ett stort gärde brukade komma och hälsa på lite då och då hos mina föräldrar, alltid vid middagstid. Så mamma och pappa bjöd ofta på mat.
Han sa att de skulle komma till honom någon gång, så mitt på dagen en gång gick mamma och pappa dit...…...han såg från sitt fönster att de var på väg till honom...…. då kom han springandes, fäktandes med armarna……. NEJ NEJ det passar sig inte alls att ni kommer nu förklarade han!!!
Så mamma och pappa som kommit halvvägs fick vända hem igen...…

EX 4
Vid ett senare tillfälle när mamma och pappa såg honom komma till dom....lämnade dom huset och ställde sig bakom några träd...….vi låtsades vara i skogen ...berättade mamma för mig ,-))

Jag har fler EX men då blir det för långt inlägg ,-))

Mamma har envisats hela mitt liv att när någon säger att ni måste komma och hälsa på så menar dom det absolut inte! Det är det sista dom vill.

Ibland är det säkert av artighet någon säger så...….men det är väl få gånger hoppas jag ,-))