Translate

lördag 13 oktober 2018

En bortsprungen hund förstör min dag
Vi åkte en bit bort, där finns  många pansarvärnsblock från kriget  den stora hunden älskar att hoppa upp på dom, härlig skånesand, en av de härliga sommardagar. en mindre skog, mysigt att gå och njuta, njuta hade jag tänkt mig, parkerade innan den stora parkeringsplatsen, vi gick igenom till den andra sidan, jag fotade och tog med mig fina tallgrenar som jag hittade i sanden.
Vi hade väl varit där i omk 10 min så hörde jag en röst som ropade , ser en man komma med ett koppel i handen, hunden syntes inte till... när han kom närmare frågade jag om han letade efter en hund....jovisst var det så!
Vilken ras undrade jag......vet inte men den är jättestor han måttade som om det vore en grand danois  i höjden men en blandras var,  Han såg bara efter hunden, så vilka raser det visste han inte. Den var svart utom lite vitt nere vid tassarna.
Går den bra ihop med andra hundar ville jag veta eftersom vi hade våra två hundar med oss.
Då gör han en min som inte bådar gott.......neeeej tyvärr inte säger han och ser så beklagande ut.
Där tappade jag lusten helt för att vara kvar kan jag säga.
Han gick vidare, jag blev jätteorolig, vi går till bilen säger jag till gubben. Att möta en stor lös hund som inte gillar andra hundar... i en mindre skog helt ensamma....den härliga dagen byttes till en mardröm för mig. Den stora svarta hunden kunde lika gärna ha varit en panter hade knappast blivit mindre rädd. Gubben ville gå genom skogen där vi kommit från.......det var den snabbaste vägen till bilen, det vägrade jag. tänk om den plötsligt dök upp bakom ett av pansarvärnsblocken. Så det blev som jag ville ,-) Vi gick upp mot badet sen runt på vägen till bilen, Där hade vi chans att få hjälp om den kom tänkte jag. Vi såg inte till den som tur var. Jag är  inte rädd för hundar annars. Vi har en liten hund  och en mellanstor  som var kopplade och att då möta en jättestor som inte gillar andra hundar lät inte som en bra idè!
 Så vi åkte till ett fikaställe  och njöt där istället ,-) och åt glass med hundarna.